Matthew McConaughey színjátszási tippeket ad a YouTube-csatornáján

A sztár arról mesél, hogyan tudja memorizálni azt a rengeteg szöveget, amit a szerepeihez meg kell tanulnia.

Március közepén mi is beszámoltunk róla, hogy McConaughey elindította saját YouTube-csatornáját, ahol ígérete szerint különféle tanácsokat és életbölcsességeket akar megosztani. Ígéretéhez híven most kirakott egy közel háromperces videót, amelyben színészmesterségbeli tippeket ad követőinek.

„A legtöbbször azt szokták tőlem megkérdezni, és szerintem minden színész így van ezzel, hogy hogyan jegyzem meg azt a sok szöveget.

Én pedig azt a választ adom, hogy meg se próbáljanak emlékezni az összes sorra. Először csak nézd meg, mi áll a szövegben. Aztán olvasd el, próbáld megérteni. Majd olvasd el újra. Én a magam részéről el szoktam olvasni futás után, amikor felszabadult bennem az endorfin, szombat éjjel, a jó kis pezsgő hangulatban és a vasárnapi misét követően is” – árulta el a színész.


A sztár ezután tovább ecseteli, hogy különféle helyzetekben és hangulatokban (amikor dühös, szomorú, vidám, elégedett, izgatott) is elolvassa a scriptet, hogy minél több rálátása legyen, és hogy minél jobban rögzüljön. McConaughey azt is tanácsolja, hogy memorizálás helyett értelmezzük a leírtakat. Ne úgy próbáljuk magunkévá tenni a szöveget, hogy azonnal bemagoljuk, hanem nézzük meg, miről szól, és próbáljunk kapcsolódni a karakterhez.

A jelek szerint a színész követői nagyon hálásak a tanácsokért, mert a kommentszekcióban további hasonló tartalmakért könyörögnek neki. YouTube-csatornája mellett azonban a sztár szerencsére színészi teendőit sem hanyagolja el. Igaz, hogy legutóbb a vásznon a 2019-es Úriemberekben, Guy Ritchie filmjében láthattuk (illetve nemrég került fel a Netflixre egy 2018-as filmje, A kokainkölyök), de most fejezte be a szinkronmunkát az Énekelj! 2. című animációs filmen, amelyben ő kölcsönzi Buster Moon, a koala hangját.


(via MovieWeb)