Még 7 sztár, akinek egyetlen nap alatt véget ért a filmes karrierje

Jennifer Love Hewitt karrierjét Az álzsidó című vígjáték rossz fogadtatása törte ketté, Rick Moranis a felesége halála és a félárván maradt gyerekei miatt fordított hátat Hollywoodnak.

Elizabeth Berkleyből a fülledten erotikus Showgirls bukása miatt nem lett „az új Sharon Stone”, Matthew Modine és Geena Davis a dollármilliókba kerülő, de igen szerény bevételeket produkáló A kincses sziget kalózai után tűntek el a süllyesztőben. Korábban több cikkben is bemutattunk már olyan ismert hollywoodi színészeket, akik egyetlen rossz szerepválasztással örökre kisiklatták a karrierjüket – íme 7 további sorstársuk.

5 sztár, akinek egyetlen nap alatt siklott ki a karrierje

Elizabeth Berkley karrierjét a fülledten erotikus Showgirls, Matthew Modine-ét a hatalmasat bukó A kincses sziget kalózai siklatta ki örökre.

Tovább

 

1. Jennifer Love Hewitt

A '90-es és a 2000-es években Jennifer Love Hewitt számos emlékezetes filmben szerepelt, de igazán híressé a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című tinihorror és annak folytatása tette. 2012-ben aztán mozikba került Az álzsidó (avagy az Igazi nyomában) című vígjátéka, ami a Jewtopia című Broadway-darab alapján készült, és egy rabbi lányáról szólt, akinek egy olyan srác csapta a szelet, aki csak úgy tesz, mintha ő is zsidó lenne, de valójában fogalma sincs, hogy valójában ez mit jelent. A film szinte csak negatív kritikákat kapott, és a közönség sem volt oda a sztereotip karakterekért és a sok buta viccért.

Az álzsidó után Jennifer Love Hewitt többé nem is szerepelt blockbuster mozifilmekben, ma már csak tévésorozatokban láthatjuk őt.

Forrás: InterCom

 

2. John Gilbert

Az első hollywoodi hangosfilm főszereplője pont a némafilmek jóképű szupersztárja, a romantikus szerepeiről elhíresült John Gilbert lett – de a sors különös fintoraként ez a film vetett véget a fényes karrierjének. Az 1929-ben bemutatott His Glorious Nightban egy katonatisztet alakított, aki beleszeret egy hercegnőbe, ami pont ugyanolyan romantikus történet volt, mint amelyek korábban sztárt csináltak Gilbertből, a közönséget azonban állítólag zavarta a színész „nyikorgó hangja”, amelyet korábban, a némafilmes korszakában értelem szerűen nem hallottak. Gilbert családja sokáig vitatta ezt, azt állítva, hogy a színész a hangja valójában rendben volt, és a karrierjét a stúdiófőnök Louis B. Mayer tette tönkre, mivel nem kedvelte őt. Bármi is legyen az igazság,

John Gilbert karrierje a film után derékba tört, a szerepek nélkül maradt színész alkoholista lett,

és nagyon fiatalon, 38 éves korában meghalt.

Forrás: Getty Images

 

3. Shannen Doherty

Shannen Doherty 1994-ben azért hagyta ott a '90-es évek legnépszerűbb tévésorozatát, a Beverly Hills 90210-t, mert mozifilmes karrierre vágyott. A projekt azonban, amitől a nagy áttörést várta, Kevin Smith Shop-show című vígjátéka lett, amelyben olyan fiatal sztárokkal játszott együtt, mint Ben Affleck és Jason Lee. A Shop-show ugyan később kultfilm lett, de nem vált bombasztikus kasszasikerré, és mivel Shannen Doherty volt a szereplőgárda legnagyobb neve, ő vitte el a balhét is. Pár éve így emlékezett vissza a történtekre:

[a Shop-show] eltűnt a süllyesztőben, és ezzel együtt a filmes karrieremnek is annyi lett. Az emberek szó szerint azt hitték, hogy én vittem a hátamon ezt a filmet, és mivel bukás lett a vége, ezután nem indult be a mozifilmes karrierem, ami egy kicsit sokkolt.
Forrás: Viasat3

 

4. Anne Heche

A 2022-ben 53 évesen elhunyt színésznő az ezredforduló után eléggé kikopott Hollywood élvonalából. A '90-es évek mozifilmes nagy durranásai (Hat nap, hét éjszaka, Tudom, mit tettél tavaly nyáron) után lényegében csak a 2006-os A férfi fán terem című tévésorozata volt emlékezetes (ez volt a Miért éppen Alaszka? „csajos verziója”),

az 1998-as Psycho rossz fogadtatása után a zajos kasszasikerek sajnos már elkerülték.

Anne Heche a Call Me Crazy című önéletrajzi könyvében őszintén megírta, hogy a mentális betegsége nagyban rányomta a bélyegét az életére. A halálát is az okozta, hogy bódult állapotban belehajtott az autójával egy házba Los Angeles Mar Vista negyedében, és az általa okozott tűzben olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. Bódult állapotban való vezetés miatt viszont már 2000-ben is rendőrt kellett hívni hozzá: ekkor elautózott a kaliforniai Fresnóig, majd kilométereket gyalogolt a sivatagban, beállított egy vadidegen férfi farmjára, és nem volt hajlandó távozni. Azt hajtogatta, hogy ő Isten, és azért van ott, hogy mindenkit visszavigyen a mennyországba az űrhajójával. Az incidensről itt írtunk korábban részletesen, ahogy arról is, mi minden vezetett odáig, hogy a színésznőnek ilyen problémás lett az élete.

Forrás: Paul Archuleta/FilmMagic/Getty

 

5. Rupert Everett

A 65 éves brit sztár a 2007-ben megjelent Hello, Darling, Are You Working? című regénye megjelenésekor adott interjúiban beszélt arról először, hogy számos olyan filmről tud, amelynek amiatt nem kapta meg a főszerepét, mert nyíltan vállalta, hogy homoszexuális. Részben ezzel függ össze az is, hogy miért siklott ki a karrierje 2000-ben:

ekkor mutatták be A második legjobb dolog című romkomot, amelyben Madonna oldalán játszotta el a meleg legjobb barát szerepét,

a film azonban óriási bukás lett, így Rupert Everett sem kapott később újabb lehetőséget arra, hogy bizonyítson a vásznon.

Forrás: M1

 

6. Judge Reinhold

Beverly Hills-i zsaru 1-2, Változó világ, Kamuzsaru, Borzasztó emberek – a '80-as évek vígjátékai elképzelhetetlenek voltak Judge Reinhold nélkül. Aztán jött az 1988-as Egymás bőrében, amelyben a főhős testet cserél a 11 éves fiával, a kritikusok azonban szétcincálták, a kasszáknál pedig megbukott, mert mindenki Tom Hanks hasonló testcserés vígjátékát, a Segítség, felnőttem!-et választotta inkább.

9 alulértékelt vígjáték, amely eltűnt egy híresebb film árnyékában

Nagyobb siker lett volna az Előre a múltba, ha nincs a Vissza a jövőbe? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat.

Tovább

Reinhold, aki a filmforgatásokon sokszor faragatlanul viselkedett, egy 1992-es interjújában már nagyon szomorúan nyilatkozott a történtekről:

Ez a film volt jelentette a fényes hollywoodi karrierem végét. Utána már nem csörgött a telefon. Rendkívül fájdalmas dolog volt számomra felismerni a hibákat, és vállalni a felelősséget a károkért, amelyeket okoztam.
Forrás: Aaron Rapoport/Corbis/Getty Images

 

7. Rick Moranis

Szellemirtók 1-2, Űrgolyhók, Drágám, a kölykök összementek!, Drágám, a kölyök marha nagy lett!, Rémségek kicsiny boltja, Kölcsönkinyír visszajár, Flintstone család – napestig lehetne sorolni azokat a pompás filmeket, amelyekben a '80-as és a '90-es évek egyik legnagyobb nevettetője, Rick Moranis alakította a kisnövésű, bogaras főszereplőt. Sajnos már lassan 25 éve visszavonult a filmezéstől: 1991-ben elhunyt a felesége, ő pedig egyedül maradt a két gyerekével,

így 1997-től kezdve már semmilyen filmben nem láthattuk főszereplőként.

Moranis időközben 71 éves lett, a gyerekei felnőttek. Bár évek óta keringenek pletykák arról, hogy ő is vissza fog térni a Drágám, a kölykök összementek! legújabb részében, valószínűleg ugyanúgy nem fog már főszerepet kapni a mostani filmekben, ahogy az egykor mindenki által jól ismert komikus kollégái, Chevy Chase és Dan Aykroyd is kikoptak mára Hollywoodból.

Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

(via Independent & Brideside)