Még az Aquaman 2 előtt mozikba küldenék a halszörnyes Aquaman spin offot

Jövőre, de legkésőbb 2021-ben saját horrort kapnak a Warnertől az Árok ocsmány rémségei.

Egyre több infó lát napvilágot az Aquaman spin off filmjéről, a The Trench, vagyis Az árok munkacímen futó horrorról, amiben a mélytengeri árkokban dagonyázó, ronda, kopoltyús halemberek lennének a főszereplők. A tervek szerint már a 2022 decemberében mozikba kerülő Aquaman 2 előtt be fogják mutatni a filmet, és az is biztos, hogy nem lesz benne sem Jason Momoa, sem Amber Heard.

A film producere, Peter Safran ugyanis úgy véli, egy halszörnyes spin off a saját lábán is képes lesz megállni. Ezt arra alapozza, hogy a korábbi filmjei, a Démonok között kevés pénzből leforgatott, de sokat kaszáló folytatásai és spin offjai esetében sem kellett mindenkit leszerződtetni az eredeti produkcióból, elég volt egy-két markáns elemet átvenni és azokat tovább vinni (lásd: az Annabelle babája vagy Az apáca rémpofa apácája).

Pontosan ugyanazt a receptet fogjuk követni, amit a Démonok között esetében. Vagyis: van egy nagy anyahajónk, jelen esetben az Aquaman, de ugyanebben az univerzumban, az atlantiszi világban még számos kisebb, de érdekes történetet is elmesélünk.

Arra a kérdésre pedig, hogy miért kell négy évet várnia a rajongóknak a 2018-as premier óta 1,14 milliárd dollárt kaszáló Aquaman folytatására, Safran ezt válaszolta:

Walter Hamada, a DC Films főnöke, James Wan és jómagam ugyanazt a filozófiát osztjuk: jó dolgokat kell csinálni. Nem szabad kapkodva dolgozni, az a lényeg, hogy az eredmény jó legyen.

Safran emellett arra is utalt az interjújában, hogy tervbe van véve ugyan a Warnernél egy Igazság Ligája 2, de a Wonder Woman 2, az Aquaman 2, az új Batman-film, az új Suicide Squad és a csupa női szuperhőst felvonultató Birds of Prey mind önálló filmek lesznek. Wonder Woman, Aquaman és Batman a stúdió döntése szerint most a saját útjukat járják, évek fognak eltelni úgy, hogy nem is találkoznának egymással egyik DC-szuperhősös blockbusterben sem. (via Collider)