Még idén elkezdődhet az Amerikai pite 5 forgatása

Tara Reid örül, hogy az első rész 20. évfordulójára kész lesznek, a Stiflert alakító Seann William Scott nem túl lelkes.

Utoljára 2012-ben volt hivatalos folytatása az 1999-es Amerikai pitének az eredeti szereplőgárdával, a kézenfekvő American Reunion (nálunk: Amerikai pite: A találkozó) címmel. Épp itt az ideje, hogy a nagy folytatásgyártó lázban elkészüljön egy újabb rész. Tara Reid, aki az első két részben és a reunionban alakította a szőke Vicky Lathumot, a CinePOP-nak mesélt arról, mennyire jó lenne egy új Amerikai pite.

Sőt, már a negyedik rész rendezőivel Jon Hurwitznek és Hayden Schlossbergnek is megpendítette, hogy jöhetne egy ötödik film:

Az Emmy-bulin találkoztam velük, akkor mondtam nekik, hogy csinálni kéne egy ötödik filmet, mert ennek a franchise-nak nagyon kellene egy új rész. Azt mondták, megcsináljuk! Hihetetlen, hogy tényleg visszatérünk! De hát az Amerikai pite mégiscsak az Amerikai pite, ma már része a popkultúránknak, igazi klasszikus, és a világ minden pontján ismerik!

Tara Reidnek nagy éve lehet majd a 2018-as, ha behúzza a Sharknado újabb folytatása mellé az Amerikai pite 5-öt is, mert mostanra azért eléggé eltűnt a süllyesztőben, és csak ZS-kategóriás filmeket csinál. Nem túl lelkes viszont a Stiflert alakító Seann William Scott: az Amerikai pite Amerikában szégyenszemre csak 57 milliárd dollárt kaszált (a teljes bevétele 234,9 millió lett), ami szerinte épp elég kevés ahhoz, hogy a stúdió lehűtse Tara Reid és a rendezők lelkesedését. Persze lehet, hogy csak a renoméja miatt aggódik, hiszen épp, hogy maga mögött hagyhatná 20 év után Stifler karakterét, megint berántják egy folytatásra, holott ő most inkább a Halálos fegyver tévésorozatra koncentrálna, ha már egyszer ő lett az új Riggs.

Oké, de akkor most hány Amerikai pite-film van? Biztos, hogy ötnél több!

Igen, több van, de az eredeti franchise-hoz csak ez a négy tartozik:

  1. Amerikai pite (1999)
  2. Amerikai pite 2. (2001)
  3. Amerikai pite 3. - Az esküvő (2003)
  4. Amerikai pite: A találkozó (2012)

Ezek pedig a kizárólag dvd-n kijött spin offok, amikben jóformán csak Jim balfék apja, Eugene Levy szerepelt az eredeti , 1999-es film szereplőgárdájából:

  1. Amerikai pite 4. - A zenetáborban (2005)
  2. Amerikai pite 5. - Pucér maraton (2006)
  3. Amerikai pite 6 - Béta-ház (2007)
  4. Amerikai pite: A szerelem Bibliája (2009)

(via NME.com)