Még Matthew McConaughey-nek sem jöhet össze minden

Ő akart lenni Hulk, de a Marvel nem engedte. Hát van ezeknek szívük? Élete csalódásáról a sztár most egy podcastben vallott.

A Marvel filmeknek olyan népes a szereplőgárdájuk, és olyan sokat gyártanak belőlük, hogy lassan minden hollywoodi sztár kap egy szerepet bennük – a szomorú kivétel Matthew McConaughey, akinek még nem sikerült képregény-adaptációban szerepelnie, pedig nagyon akart. Minderről a sztár egy Happy Sad Confused című podcastben vallott, ahova frissen megjelent, Greenlights című memoárját ment promózni. Ennek keretében elmesélte, hogy annak idején felvette a kapcsolatot a Marvellel, és a tudtukra hozta, hogy nagyon szívesen eljátszaná egyik legnépszerűbb karakterüket, a Hihetetlen Hulkot.

A színész ugyanis a klasszikus tévés feldolgozás epizódjait nézve nőtt fel, amelyben Bill Bixby játszotta a zöld behemótot. A Marvelt azonban meglepő módon egyáltalán nem érdekelte a True Detective sztárjának felajánlkozása. Amikor a podcast házigazdája rákérdezett, hogy ugye soha nem volt esélye eljátszani Bruce Bannert, McConaughey szűkszavúan csak annyit válaszolt, hogy „nem, nem volt”.

Forrás: Isaac Brekken / Getty Images for CinemaCon

 

A téma pedig a mai napig érzékeny lehet a számára, hiszen ezt követően is csak tőmondatokban felelgetett a műsorvezető kérdéseire. „Akartam. / Tényleg? / Ja. / És akkor rájuk csörögtél, és azt mondtad nekik, hogy te benne vagy, ha ők is? / Ja. / Nem viccelsz? /

Azt mondták: »köszönjük, nem.« /

Hát, azt hiszem, nem kaphatsz meg mindent.” Habár a színész nem helyezte el időben a sztorit, az valamikor a 2000-es években történhetett, amikor még főként romkomokban játszott, szóval azért annyira nem nagy csoda, hogy a Marvel nem csapott le rá.

Az Uproxxnak azonban megvan a saját elmélete a dologról. Ebben az időben ugyanis Matthew McConaughey még nem ment át azon a pálforduláson, amikor a könnyen jött pénz, azaz a romkomok sorozatgyártása helyett jóval kevesebb gázsiért jóval nívósabb alkotásokban vállalt szerepet (az csak a 2010-es években kezdődött). A Marvel pedig nem akart olyan sztárt, aki sokat kér, hiszen az első MCU filmekben még köztudottan aprópénzzel szúrták ki a színészeik szemét, azok csak a későbbiekben tudtak kialkudni maguknak csillagászati összegeket.


(via Uproxx)