Még mindig elbűvölő a vizilónyúl!

Bár Cannes-ban nem aratott osztatlan sikert, a Netflix hamarosan bemutatja a koreai rendezőzseni, Joon-ho Bong cuki szörnyfilmjét, az Okját, ami egyszerre szatíra és thriller, és Tilda SWointon benne a gonosz.

Több oka is volt annak, hogy Joon-ho Bong (Snowpiercer – Túlélők viadala) új filmje várakozáson alul teljesített a Cannes-i Filmfesztiválon, de egyik sem magával a filmmel volt kapcsolatos.  Sőt, a kritikusok kifejezetten szerették a filmet – Cannes-ba csak kritikusok és forgalmazók jutnak el, így a nagyközönség reakciójára még várnunk kell a június 28. premierig – ekkor hozza ki a filmet a Netflix. Addig is kijött az Okja második előzetes, ami elsővel ellentétben nem az akcióra koncentrál, merthogy abból is van bőven, hanem a két főhősre, Okjára és Mijára.

Okja egy hatalmas, barátságos állat, olyan, mint egy túlméretezett víziló egy nyúl lekonyuló füleivel, Mija pedig a barátja, vagy talán a gazdája, és együtt élnek békésen egy dél-koreai erdő mélyén, míg meg nem jelenik egy élelmiszeripari óriáscég, akik egész jövőjüket a lényre alapoznák, amit könnyű tenyészteni, kicsi az ökológiai lábnyoma és nagyon finom a húsa. El is viszik magukkal Okját Amerikába, de a lány is nekivág a világnak, hogy visszaszerezze legjobb barátját, szövetségesei pedig radikális környezetvédők lesznek – akiknek szintén megvannak a maguk külön céljai.

Okja

Akik ismerik Joon-ho Bong munkásságát, tudják, hogy nagyjából egy évtizede ő készítette el korunk egyik legjobb szörnyfilmjét, a 2006-os A gazdatestet, ami egyben műfaji bravúr is volt, hiszen volt benne családi film, horror, thriller és még féltucatnyi más műfaj. Azt a filmjét a rendező még odahaza, Dél-Koreában csinálta, kérdés, hogy Hollywoodban hagytak-e neki ugyanannyi alkotói szabadságot. Merthogy ez elsősorban hollywoodi film, teletömve igazi sztárokkal, mint a gonosz multi elnökét alakító Tilda Swinton, az ökoterroristákat vezető Paul Dano, vagy Jake Gyllenhaal, akinek a szerepéről keveset tudni, ebben a keserédes előzetesben csak egy pillanatra látni, amint idétlenül vihog.

Okja

A kritikusok szerint azonban Ahn Seo-hyun, a Miját alakító ismeretlen gyerekszínész mindenkit lejátszik a vászonról, és a sorozatrajongóknak is jutott nagy kedvenc, a The Walking Deadből már „kiiktatott” Steven Yeun lesz az egyik valóban pozitív szereplő – merthogy a rendkívül látványos trailer azt sejteti, hogy a nézőknek lesz pár meglepetésben része. Egy kis szerencsével megkapjuk A gazdatest családbarát verzióját Dumbóval a főszerepben, merthogy Okja kicsit rá is emlékeztet, bár repülni nem tud, de méretéhez képest nagyon mozgékony.

Okja

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu