Még több női szuperhősfilmet akar a Marvel

2019-ben beindul a blockbustergyár 4. fázisa. Jön a csupa csajból álló Bosszúállók-csapat?

Minden eddiginél több női szuperhőst és izgalmas női karaktert ígér a Marvel a filmes univerzuma 4. fázisában, vagyis a Bosszúállók 4 utáni, 2019 és 2028 közé eső időszak képregényfilmes dömpingjére – írja a Movieweb. Ezt már korábban is rebesgették, most azonban a Thor: Ragnarök sztárja, a Valkűrt alakító Tessa Thompson is megerősítette egy interjúban.

Úgy gondolom, a Marvel-főnök Kevin Feige-t nagyon lázba hozta ez az ötlet, elég csak megnézni, mi történt velem és Valkűrrel, vagy hogy a Fekete Párducban mennyire menők a nők. Készül a Marvel kapitány-film, készül a Fekete özvegy-film, az új fázisban a nők lesznek a frontvonalba tolva. Nagyon várom már ezt az időszakot, de persze az ember sosem tudhatja előre, mi lesz.

Tessa Thompson felemlegette azt a régebbi tervet is, amiben Kevin Fiege csupa női Bosszúállók-tagot terelne egybe egy közös filmbe. A színésznőn kívül benne lenne állítólag Brie Larson (Marvel kapitány), Scarlett Johansson (Fekete Özvegy), Zoe Saldana (Gamora a Galaxis Őrzőiből), Pom Klementieff (Mantis a Galaxis Őrzőiből) és Karen Gillan (Nebula a Galaxis Őrzőiből).

Az ötlete egyébként nem is annyira ördögtől való dolog, hiszen 1970-ben már volt egy ilyen női szuperhőscsapat a Marvel képregényekben Lady Liberators néven. Annak akkor a Valkűr alakját felvett asgardi Varázslónő volt a vezetője, a csapattagok pedig Darázs, a Skarlát Boszorkány, a Fekete Özvegy és Medúza voltak. 2008-ban a csapat ráncfelvarráson esett át: Hulk zöld női megfelelője, Amazon szervezte újjá, felvéve tagnak az igazi Valkűr mellé Vihart az X-Menből, Susan Stormot a Fantasztikus Négyesből, valamint Fekete Özvegyet, Spider-Womant, Tigrát és az idehaza jóformán ismeretlen Thundrát és Hellcatet.