Megegyeztek: Tarantino Star Treket rendez, ráadásul korhatárosat

Az űr a végső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó. Aldo Raine és Vincent Vega feladata: új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljussanak oda, ahová még senki nem merészkedett.

Csupán néhány napja derült ki, hogy az eredeti Star Trek-sorozatért rajongó Quentin Tarantinonak támadt egy kiváló ötlete, hogyan folytathatnák a mozifilmeket. Elképzelését rögtön meg is osztotta a reboot első két részét rendező, a harmadikban pedig producerként tevékenykedő J.J. Abrams-szel, aki rögtön ráharapott az ötletre.

Forrás: rabittoth.com

Azóta hihetetlenül felgyorsultak az események: a Deadline értesülései alapján Tarantino órákig beszélt a franchise íróival, és azt kérte a produkció vezetőitől, hogy csakúgy, mint összes eddigi filmje, ez is R-es besorolást kaphasson - azaz az Egyesült Államok korhatár besorolása alapján 17 éven aluliak csak felnőtt kísérettel nézhetik. Ez egy hatalmas költségvetésű filmnél óriási rizikó, többek közt ezért nem valósulhatott meg Guillermo del Toro Lovecraft-feldolgozása, Az őrület hegyei, mert ez a besorolás komoly bevételkiesést jelenthet  (az egyetlen kivétel a Deadpool volt, bár azt elővigyázatosságból alacsony költségvetéssel forgatták) - a stúdió és Abrams azonban rábólintottak Tarantino kérésére.

Ez példátlan lesz az egész Star Trek-franchise történetében, hiszen a Gene Roddenberry által 50 éve megteremtett univerzum mindig is a humanizmust hirdette, és a konfliktusok erőszak nélküli megoldását - ami persze nem jelenti azt, hogy franchise nélkülözné azt, hiszen több háborút is elmeséltek már a sorozatokban és a filmekben is. 

Egy darabig azonban várnunk kell erre a különleges Star Trekre, a rendező ugyanis még a Manson-gyilkosságok idején játszódó filmjén dolgozik.