Megérkezett az első nézői vélemény a Mátrix 4-ről

Megvolt az első tesztvetítés, és egy twitterező meg is írta rögvest, hogy mit gondol a filmről – amiről így kiderült, hogy valójában nem is The Matrix 4 a címe…

„Ma délután volt a The Matrix Resurrections vetítése, és

a film különös, meta, lebilincselő, meglepően vicces és a túlzásokig nagyratörő.

Arra számítok, hogy a szájreklám nagyon vegyes lesz, de azok, akik szeretik, tényleg nagyon fogják szeretni” – írta ki a Twitterre egy David Manning nevű felhasználó.

Manning azt is kiírta, hogy a film határozottan a Felhőatlaszt, nem pedig a Jupiter felemelkedését jegyző Lana Wachowski műve, és hogy annak ellenére, hogy a meghívón „az új Mátrix-film” szerepelt, a főcímen a The Matrix Resurrections felirat jelent meg, ugyanazzal a betűtípussal, mint anno a Reloaded és a Revolutions.


Érdekes egybeesés, hogy a 2000-es évek elején a Sony és a Columbia Pictures filmjeit úgy próbálták népszerűsíteni, hogy egy producer David Manning álnéven egy létező kis connecticuti hetilap munkatársának kiadva magát írt netszerte dicsérő véleményeket róluk. Később még egy olyan peren kívüli megegyezés is született, hogy azok a nézők, akik Manning hatására mentek el a moziba, és utóbb nem tetszett nekik a szóban forgó alkotás, fejenként 5 dolláros kártérítést kaptak.

Nem lehet tudni, hogy ezt az álnevet örökölte-e meg valaki (bár a Mátrix 4. nem a Sony filmje), a Twitter-bejegyzéseket szemléző ScreenRant pedig csak Twitter-felhasználóként hivatkozik a férfira, akinek a profiljából nem derül ki, hogy létező személy áll-e mögötte (egyébként szinte kizárólag filmekről posztol). Annyi azonban biztos, hogy a 18 évvel a legutóbbi Mátrix-film után érkező Mátrix 4-et december 23-án mutatják be a magyar mozik.


(via ScreenRant)