Megérkezett az Örökkévalók utolsó előzetese

Plusz: bejelentették az Amerika Kapitány negyedik részét. Vigyázat, spoilerek!

A Marvel negyedik fázisa kétségkívül az eddig legszerteágazóbb és legkacifántosabb lesz, lévén, hogy a kvantumvilág és az időutazás mellé behozták a multiverzumot és a valóságmanipulálást is (a skrullok behozásával ráadásul simán kiderülhet bárkiről, hogy valójában egy alakot váltott skrull volt) – a Wanda/Vízió és a Loki szépen felvezették ezeket. A Marvel taktikája egyértelmű: aki nem követi a sorozatokat, az bizony fontos eseményekről marad ki, amelyek ismerete nélkül egy-egy későbbi film története sem lesz teljesen világos.

Ugyan a Bosszúállók: Végjáték végén Steve Rogers Sam Wilsonnak, azaz a Sólyomnak adta át a csillagos pajzsot, A Sólyom és a Tél Katonája továbbszőtte Amerika Kapitány örökségét, és remekül bemutatta, hogy maga a jelmez semmit nem jelent, ha nem a megfelelő ember ölti magára a jelmezt. Sólyom végül csak teljesítette Rogers végakaratát, és átvette a Kapitány szerepét. Nem olyan meglepő hát, hogy bejelentették az Amerika kapitány negyedik részét, az új, fekete címszereplővel, a két forgatókönyvíró a minisorozatot jegyző Malcolm Spellman és Dalan Musson.. Egyelőre ennyi konkrétumot tudni, de adná magát, ha Bucky (Sebastian Stan), John Walker, a bukott, megzakkant Amerika Kapitányból lett U.S. Agent (Wyatt Russell) és Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) is visszatérjenek – utóbbit viszontláthattuk már a Fekete Özvegy stáblista utáni jelenetében, ami azt jelenti, hogy akár Natasha Romanoff "húga), Yelena (Florence Pugh) is felbukkanhat.

Kijött továbbá a novemberben érkező Örökkévalók végső előzetese is. Egy igazán különleges filmre számíthatunk, hiszen A nomádok földjét jegyző, Oscar-díjas Chloé Zhao rendezte. Nincs könnyű dolga, egy ősi istenek által teremtett egész csapatot, jó fél tucat új karaktert kell bemutatnia, akik a régmúltban vigyáztak az emberiségre, majd eltűntek, de most újra vissza kell térniük. Méghozzá abba a világba, ahol ismét felbukkantak a Thanos által eltüntetett emberek, és ez bizony kozmikus következményekkel járnak. (A Sólyom és a Tél Katonája a politikai-társadalmi következményeit vizsgálta, elég átgondoltan.)

A főbb szerepekben Salma Hayek, Angelina Jolie, Kit Harington, Richard Madden és a Dunkirkből, illetve az Egy szent szarvas meggyilkolásából ismerős fura srác, Barry Keoghan. Bemutató november 4-én.


(Forrás: Variety)