Megérkezett az Arany Pálma-esélyes A feleségem története trailere

Enyedi Ildikó új filmjének világpremierje július 14-én lesz a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol a versenyprogramba is beválogatták. A hazai mozik szeptember 23-ától vetítik.

Befutott az előzetes Enyedi Ildikó (az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője), új filmjéhez, A feleségem történetéhez. A szenvedély labirintusába invitáló fordulatos, sodró tempójú film férfi főszereplője Gijs Naber holland színész, női főszereplője pedig a világhírű Léa Seydoux. A film világpremierje július 14-én a nagy presztízsű Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában lesz, a hazai mozik szeptember 23-ától vetítik majd a Mozinet forgalmazásában.

A feleségem története Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretni való, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét és megfoghatatlan jellegét.

Forrás: Mozinet

 

A filmben Störr Jakab, a holland hajóskapitány (őt alakítja Gijs Naber) megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy (Léa Seydoux) kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.