Megérkeztek az első vélemények az Örökkévalókról

November 4-én végre bemutatják az új Marvel-filmet, amit az amerikai kritikusok már láthattak, és meg is osztották róla a véleményüket a közösségi médiában.

Az Angelina Jolie, Richard Madden, Kit Harington és Salma Hayek főszereplésével készült szuperhősfilmnek hétfőn volt a díszbemutatója az ikonikus Los Angeles-i moziban, az El Capitan Theatre-ben. És ugyan a filmes újságírók október 24-ig még nem írhatják meg kritikájukat a filmről, a Twitteren történő véleménynyilvánításra nem vonatkozik az embargó, így már most képet kaphatunk róla, milyen is lehet Chloé Zhao rendezése.


A tweetek szinte kivétel nélkül pozitívak, sőt, legnagyobb részük kifejezetten rajongó. Abban majdnem minden újságíró egyetért, hogy a rendezőnő markánsan új irányba vitte el a Marvel-filmek világát.

„Csont nélkül ez a film különbözik a legjobban az összes Marvel-mozitól”

– írta Aaron Couch, a The Hollywood Reporter blogjának szerkesztője, akivel Eric Davis, a Fandango és a Rotten Tomatoes munkatársa is egyetért.


„Olyan új Marvel-mitológiát épít, ami minden eddigitől különbözik” – írja tweetjében a szerző. A Slashfilm-alapító Peter Sciretta szerint az Örökkévalók sokkal inkább egy DC-filmre emlékeztet (de hozzáteszi, hogy ezt nem pejoratív értelemben érti), és ezt hangsúlyozza Scott Menzel is (We Live Entertainment), aki egyenesen azt állítja, hogy Zhao alkotása a Marvel válasza a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligájára.


A legjobban talán Tessa Smith (Rotten Tomatoes, ScreenRant) volt elragadtatva a filmtől, amiről azt gondolja, hogy igazi mestermű, a végefőcíme pedig paradigmaváltó. Courtney Howard (Variety) szerint is csodálatos alkotás az Örökkévalók; az újságírónő ezenkívül a „gondolatébresztő, érzelmes és epikus” jelzőket is használja, míg a Geek Vibes Nation úgy véli, a friss Oscar-díjas Chloé Zhao egyetlen lépést sem vét el. Na most már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk!

Forrás: Fórum Hungary


(via The Hollywood Reporter)