Megérte várni a Han Solo-film teaser trailerére, hihetetlen hangulatos!

A Super Bowl szünetében adták le, az igazi előzetes hétfőn jön.

A sok ígérgetés és halogatás után a Disney végül mégiscsak leadta az idén tavasszal mozikba kerülő szóló Han Solo-mozifilm előzetesét a Super Bowl szünetében, amikor a fél világ a tévé előtt ülve nézte a Philadelphia Eagles–New England Patriots-meccset. Igaz, ez még csak egy 45 másodperces teaser trailer (az„igazi” előzetes a hétfői Good Morning Americában fog lemenni, amikor nálunk már nagyjából dél lesz), de simán megérte rá ennyit várni!

Kaptunk száguldó Millennium Falcont, bömbölő Csubit, fenyegető csillagrombolót, stricikabátos Landót és egy fiatal Hant, aki hunyorítva még hasonlít is Harrison Fordra!

De láthattunk egy új droidot, buta biorodalmiakat, vigyorgó Woody Harrelsont és egy szomorú hercegnő kinézetű Emilia Clarke-ot is. Íme a videó:

A nálunk május 24-én mozikba kerülő filmben a fiatal Hant Alden Ehrenreich alakítja, aki a trailer börtönjelenetében tényleg tiszta '70-es évekbeli Harrison Ford! Donald Glover lesz Lando Calrissian, a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke pedig valószínűleg Han barátnőjét alakítja majd. Woody Harrelson egy Tobias Beckett nevű, idősebb csempészt alakít majd, aki a fiatal Han mentora, és aki egy fontos dramaturgiai ponton Hannal együtt a Birodalmi Szenátus egy-egy tagjának beöltözve meglovasít egy TIE Fightert (Han ugyanis a zsiványkodásai előtt ígéretes pilótatanonc volt a Birodalmi Akadémián. Érdekesség, hogy a Millennium Falconnak ebben a filmben még egy korai verzióját látjuk majd, mert még egybe van építve az orra, és nyoma sincs a jól ismert U alakú bevágásnak (azt alighanem Han építette ki, miután elnyerte kártyán Landótól a legendás űrhajót).

A Solo spin off előzetese talán azért késett ennyit, mert a Lucasfilm és Disney háza táján sem igen tudták, hogy össze tudnak-e rakni egy életképes filmet a tavaszi premierig. A forgatás ugyanis nagyon nyögvenyelősen ment: kirúgták Chris Dickens vágót és a két rendezőt, Christopher Millert és Phil Lordt (állítólag azért, mert nem a Star Wars-veterán forgatókönyvíró, Lawrence Kasdan eredeti szövegkönyve alapján dolgoztak, hanem a színészek rögtönzéseit használták fel, amik túl viccesre sikeredtek). Helyettük végül Ron Howard ugrott be, aki lényegében újraforgatta az egész filmet.