Meghalt a Karate kölyök színésze

Rob Garrison Tommyt, az egyik Cobra Kai-ost alakította a nyolcvanas évekbeli sikerfilmben. Mindössze 59 éves volt.

A színész halálát szóvivője jelentette be. „Nagyszerű fickó volt és remek színész. Nagy veszteség ez a Karate kölyök és a Cobra Kai családnak” – írta. Garrison ugyanis, miután eljátszotta Tommy figuráját az 1984-es Karate kölyökben és az 1986-os Karate kölyök 2-ben, idén visszatért az évtizedekkel a filmek után készült websorozat második évadában is.

Habár mindössze mellékszerepe volt a Karate kölyök filmekben (és a Cobra Kainak is csak egy epizódjában jelent meg), neki jutott az első rész egyik ikonikus mondata. Ő volt az a srác az ellenséges csapatból, a Cobra Kaiból, aki a gonosz mester mellett állva azt ordítja, hogy „hozzanak neki egy hullazsákot!”, mikor a Johnnyval küzdő főhős, Daniel lesérül.

A Karate kölyök filmeken és a szérián kívül Rob Garrison játszott még a Bilincsben Robert Redford oldalán, a Vasmadarak – Lángoló égboltban, továbbá a MacGyver és a Columbo című sorozatokban. Most a Cobra Kai író-producere, Jon Hurwitz volt az egyik első, aki a Twitteren lerótta a kegyeletét.

„Bizton állíthatom, hogy Rob nagyon élvezte és nagy becsben tartotta az időt, amikor a Cobra Kaion dolgozott. Nagyon vártuk, hogy megint lássuk mosolygós arcát a közelgő harmadik szezonban, mert további terveink voltak Tommy figurájával kapcsolatban.

De így is megmarad a gondolatainkban minden nap, és igyekszünk büszkévé tenni őt. Nyugodjék békében!”

– írta Hurwitz. Rob Garrison halálának oka nem ismert.


(via NME)