Meghalt a Krisztus utolsó megkísértése és a Lányom nélkül soha producere

Harry J. Ufland 81 éves volt.

Ufland Los Angeles-i, Playa Vista-beli otthonában vesztette életét, agytumor következtében. Az 1936-ban Manhattanben született férfi Washinton Heightsban nőtt fel. 1958-ban kezdett a film világában dolgozni.

Az eredetileg szórakoztatóipari ügynökként tevékenykedő Ufland ügyfelei közé tartozott Robert De Niro, Harvey Keitel, Peter Bogdanovich, Catherine Deneuve, Charles Grodin, Jodie Foster, Marcello Mastroianni, Ridley és Tony Scott, Adrian Lyne és Jonathan Kaplan.

Krisztus utolsó megkísértése. Forrás: InterCom

 

Később a szakember olyan filmek producere lett, mint Az arany utcában, a Krisztus utolsó megkísértése, a Lányom nélkül soha, Az éjszaka és a város, az Életem értelme vagy a Hó hull a cédrusra. Utolsó munkája a 2013-as A nagy nap című romantikus komédia volt.

Lányom nélkül soha. Forrás: port

 

Ufland volt Martin Scorsese ügynöke a hetvenes években, ezért az Aljas utcák stáblistáján is megjelent a neve (a rendező köszönetet mondott neki), majd később az alkotó A komédia királya című filmjében is feltűnt, méghozzá színészként, egy kisebb szerepben.

2011-től haláláig Ufland a Dodge College of Film és a kaliforniai Media Arts at Chapman University in Orange professzora is volt. Harry J. Uflandet felesége, Mary Jane (akivel 33 éven keresztül voltak házasok), fia és egy korábbi házasságából született további öt gyermeke gyászolja.


(via Hollywood Reporter)