Meghalt Cassavetes és Wes Anderson kedvenc színésze

Az Édes vízi életben látott, az Arcokért Oscarra jelölt Seymour Cassel 84 éves volt. Vasárnap hunyt el, Los Angelesben, Alzheimer-kórban szenvedett.

Az 1935-ben Detroitban született művész igazi veteránnak számított: 1958-ban kezdődött karrierje során összesen 213 alkotásban tűnt fel. Ezek jó része mellékszerep volt, de olyan sokszor láthattuk, hogy biztos sok magyar nézőnek is ismerős az arca. Cassel első filmes munkája a neves függetlenfilmes, John Cassavetes New York árnyai című művében való részvétel volt.

Később szerepelt Cassavetes Arcok (Chet megformálásáért jelölték Oscarra a legjobb mellékszereplő kategóriában), Minnie és Moskowitz, Egy kínai bukméker meggyilkolása, Premier és Szeretetáradat című alkotásaiban is. A színész a szintén függetlenfilmes alkotónak számító Wes Andersonnak is nagy kedvence volt, így bekerült az Okostojáson kívül a Tenenbaum, a háziátokba és az Édes vízi életbe is.

Cassel az Okostojásban. Forrás: InterCom

 

Seymour Cassel további fontos filmjei közé tartozott a Gyilkosok, Az utolsó filmcézár, a Konvoj, a Prémvadászok, a Johnny, a tökéletes, Az ifjúság édes madara, A levesben, a Tisztességtelen ajánlat, a Forráspont, a Díszkíséret, a Sorsjegyesek, a Képzelt bűnök, a Túl közeli rokon és a Facér Jimmy. Utolsó filmes munkája, a Time Framed még bemutatásra vár.

Casselt három gyermeke, Lisa, Matthew és Dilyn, rajtuk kívül hét unokája és három dédunokája gyászolja. A család felhívja rá a figyelmet, hogy örülnének, ha a gyászolók adományaikkal támogatnák az Alzheimer’s Foundation of America nevű szervezetet.


(via Variety)