Meghalt Frank Vincent, a legjobb maffiafilmek sztárja

Benne volt a Nagymenőkben, a Casinóban, a Maffiózókban és a GTA-játékokban is. 78 éves volt.

78 éves korában, egy New Jersey-i kórházban elhunyt a legismertebb hollywoodi maffiatörténetek örök visszatérő mellészereplője, Frank Vincent. A színész egy infarktus után került kórházba, ahol komplikációk léptek fel a szívműtétje után, és már nem tudták megmenteni.

Frank Vincent és Joe Pesci a Casino című kultfilmben (forrás: Universal Pictures)

 

A színész Frank Vincent Gattuso néven született meg 1939-ben, Massachusetsben, szicíliai és nápolyi felmenőkkel rendelkező bevándorlócsaládban. New Jersey-ben nőtt fel, és bár eredetileg zenei karrierről álmodozott (dobon, trombitán és zongorán is kitűnően játszott), de miután életre szóló barátságot kötött Joe Pescivel és Martin Scorsese-vel, a Hollywoodban készülő maffiatörténetek állandó szereplője lett. Jellegzetes arcát láthattuk többek között az 1990-es Nagymenőkben, és az 1995-ös Casinóban is – utóbbi film egyik legemlékezetesebb jelenetében ő verte szét baseballütővel Joe Pescit a kukoricaföldön.

Emellett persze rengeteg másik gengszteropuszban is felbukkant: a sorozatrajongók a Maffiózók Phil Leotardójaként ismerhetik, a videojátékok szerelmeseinek pedig a hangja lehet ismerős a GTA-szériából, ahol ő volt Salvatore Leone.