Meghalt Kelly Preston, John Travolta felesége

Az Ikrek, a Meglesni és megszeretni, a Nekem 8 és a Jerry Maguire – A nagy hátraarc sztárja mindössze 57 éves volt.

Preston – aki 29 éve volt John Travolta felesége – mellrákban szenvedett. „Nehéz szívvel tudatom veletek, hogy gyönyörű feleségem, Kelly elveszítette a mellrákkal folytatott kétéves harcát. Nagyon bátran küzdött, sokak szeretetével és támogatásával. Most egy kicsit a gyerekeimmel kell törődnöm, akik elveszítették az édesanyjukat, ezért előre is bocsássátok meg, ha egy darabig most nem hallotok felőlünk. Szeretettel: JT” – írta a színész az Instagramon.

A pár lánya, Ella is a képmegosztó site-on emlékezett meg édesanyjáról. „Sosem találkoztam olyan bátor, erős, szép és gyengéd emberrel, mint te. Bárki, aki volt olyan szerencsés, hogy ismerhetett téged vagy akár csak találkozhatott veled, egyetértene abban, hogy

sosem szűnő ragyogás és fény vett körül, amitől mindenki azonnal jókedvre derült.

Köszönöm, hogy ott voltál nekem, bármiről is volt szó! Köszönöm a szereteted! Köszönöm a segítséged és azt, hogy a világ jobb hely lett általad! Széppé tetted az életem, és tudom, hogy ez mindig is így lesz. Annyira szeretlek, Mama!” – olvasható Ella Travolta megemlékezése.

A Kelly Kamalelehua Smith néven 1962-ben Honolulun született színésznő a nyolcvanas évek elején tévésorozatokban kezdte a pályát, majd 1983-ban megkapta első mozifilmes szerepét az Éjféli leszámolás című Charles Bronson-filmben. Még ugyanebben az évben szerepelt a Christine című Stephen King-adaptációban, de a nagyközönség az 1988-as Ikrek című vígjátékban figyelt fel rá, amiben Arnold Schwarzenegger szerelmét alakította.

Preston későbbi férjével az 1989-es Zűrös páros című film forgatásán találkozott – de a színésznő már 16 évesen, a Grease plakátját látva tudta, hogy egyszer John Travolta lesz a férje. 1991-ben házasodtak össze, Párizsban.

A kilencvenes években Kelly Preston olyan romkomokban játszott, mint az Only You – Téged egyedül, a Meglesni és megszeretni, a Jerry Maguire – A nagy hátraarc, illetve a Nekem 8 című komédiában is feltűnt.

A 2000-es években kissé a háttérbe szorult, inkább a tévében szerepelt (például a Médium című sorozatban). Utolsó szerepét férje oldalán a Gottiban alakította. Kelly Prestont John Travoltán és Elle Travoltán kívül tízéves fia, Ben gyászolja. A házaspár Jett nevű fia 2009-ben halt meg Kawasaki-szindrómában.


(via Variety)