Meghalt Tom Sizemore

Elhunyt Tom Sizemore, miután lekapcsolták az életfenntartó gépekről - erősítette meg pénteken menedzsere, Charles Lago. A 61 éves színész február 18-án szenvedett agyi aneurizmát.

"Mély szomorúsággal és fájdalommal kell bejelentenem, hogy Thomas Edward Sizemore színész 61 éves korában ma békésen elhunyt álmában a burbanki St Joseph’s Kórházban" - áll Lago közleményében. "Testvére, Paul és ikerfiai, Jayden és Jagger (17) mellette voltak".

Tom Sizemore; Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

 

Mint ahogy azt akkor mi is megírtuk, Sizemore február 18-án összeesett Los Angeles-i otthonában, a mentők kórházba szállították. Az orvosok megállapították, hogy agyvérzés következtében agyi aneurizmát szenvedett. Sizemore azóta is kritikus állapotban, kómában volt, intenzív osztályon ápolták.

Lago korábban arról tájékoztatta a sajtót, hogy a színész állapota az orvosok szerint reménytelen, és a családnak kell döntenie a színész életéről (azaz hogy továbbra is kómában tartsák-e, vagy az orvosok lekapcsolják-e a gépekről). 

"Mély szomorúságot érzek bátyám, Tom elvesztése miatt" - írta testvére, Paul Sizemore egy nyilatkozatban. "Nagyobb volt, mint az élet. Jobban befolyásolta az életemet, mint bárki más, akit ismerek. Tehetséges, szeretetteljes, adakozó volt, és végtelenül jól tudott szórakoztatni eszével és történetmesélő képességével. Meg vagyok döbbenve, hogy elment, örökké hiányozni fog."

A keményfiú szerepeiről ismert Sizemore a '90-es években olyan filmekkel vált híressé, mint a Harley Davidson és a Marlboro Man, Az 57-es utas, a Tiszta románc, a Született gyilkosok és a Ryan közlegény megmentése. Pályafutása során Sizemore olyan neves rendezőkkel dolgozott együtt, mint Michael Mann, Martin Scorsese, Oliver Stone, Ridley Scott és Michael Bay.

 

(Variety)