Megjött a karácsonyi Deadpool-film előzetese!

Hogy milyen a Deadpool fröcsögő vér és mocskos káromkodások nélkül? Hamarosan kiderül, mert Ryan Reynoldsnak annyira szívügye a karakter, hogy megcsinálta az ünnepi verziót.

Már az első Deadpool esetében is sokan panaszkodtak, hogy túl fiatalok ahhoz, hogy megnézhessék a filmet moziban – persze aztán nyilván letöltötték -, az örökké jótékonykodó és jópofizó Ryan Reynolds, aki annak idején maga harcolta ki a 16-os korhatárkarikát, abban a furcsa helyzetben találta magát, hogy gyerekkórházakban és iskolákban népszerűsíti azt a filmjét, amit azok a srácok meg sem nézhetnek még. És persze lehet, hogy az is benne van a pakliban, hogy a Once Upon a Deadpool címre keresztelt filmet így még egyszer el lehet adni egy másik célközönségnek – és persze azoknak, akik már látták a filmet, de ÍGY még nem -, de ne legyünk rosszindulatúak. A most megjelent első kedvcsináló előzetes mindenesetre új jeleneteket is tartalmaz, ahogy azt Reynolds megígérte.

És a trailerben Deadpoolt láthatjuk, kezében mesekönyvvel, ahogy egy kisfiú ágyának lábánál ül. Ja nem, egy felnőtt férfi fekszik abban az ágyban, nem önszántából, mert hősünk elrabolta és odakötözte. Ő Fred Savage, és Deadpool ezzel az akkor még gyerekszínész Savage oly sokak által szeretett ünnepi filmje, A herceg menyasszonya (1987) előtt tiszteleg, hiszen ugyanaz a póló van rajta, ugyanaz az ágynemű és ugyanazok a játékok, édességek és gyógyszeres üvegek sorakoznak a polcon, mint abban a filmben. Savage viszont nem örül, és folyamatosan cikizi Deadpoolt, például azzal, hogy a Deadpool-filmek nem is igazi Marvel-filmek, és gondolom ez lesz a fővonal, meg az, hogy is néz ki a még májusban bemutatott Deadpool 2 visszafogottan, elvágott végtagok, szex és káromkodás nélkül. Ami egyébként annak a filmnek nagyjából a felét adta ki, vagy még többet, szóval megvan a kihívás.

A második részből persze mindenki visszatér – főleg a vágóasztalra - köztük Josh Brolin, Morena Baccarin, Brianna Hildebrand, T.J. Miller, Eddie Marsan és persze Zazie Beetz. Ami pedig a dolog anyagi oldalát illeti, minden jegyből 1 dollárt a rák megelőzésének kutatását támogató F*ck Cancer nevű alapítvány kapja, ami az összesen 12 napos moziforgalmazás idejére a visszafogottabb Fudge Cancer néven működik – ez volt ugyanis Reynolds egyik feltétele, hogy elkészítse a családbarát Deadpool-filmet. Meg az, hogy elrabolhassa Fred Savage-et. A filmet újra az egykori kaszkadőr, David Leitch rendezi – vagy átrendezi, nem is tudom, mi erre a pontos kifejezés. Hozzánk - tudomásunk szerint - nem jön el a Once Upon a Deadpool, amit december 12-től kezdenek vetíteni Amerikában. De reméljük, hogy valahogy mégis ...