Megkezdődött a Top Gun 2. forgatása!

Tom Cruise a Twitteren jelentette be, hogy Maverick ismét felszállásra kész.

A sztár egy, a főhőst és új repülőgépét, egy F-14A Tomcatet ábrázoló nosztalgikus fotót osztott meg, rajta az első Top Gun híres idézetével („Feel the need”), alá pedig a Day 1 (első nap) szavakat írta. Cruise a várva várt folytatásban, a Top Gun: Maverickben ismét az ikonikus vadászpilóta-figurát, Pete „Maverick” Mitchellt formálja meg, akinek ezúttal is új kihívásokkal kell szembenéznie.

A napjainkban játszódó sztori szerint ugyanis a modern fegyverkezés korában a vadászpilótáknak immár a dróntechnológiával kell felvenniük a versenyt, ami miatt az ő régi vágású repülési stílusuk szépen lassan idejétmúlttá válik.

A Top Gun: Mavericket az a Joseph Kosinski rendezi, aki a Feledés című sci-fiben dolgozott már együtt Tom Cruise-zal. Kosinski azért is jó választás, mert nem idegen tőle a nyolcvanas évekbeli sikerek újramelegítése sem, lásd 2010-es alkotását, a Tron: Örökséget.

A munkálatokban részt vesz az első Top Gun producere, Jerry Bruckheimer is (ismét producerként), és sokak örömére szintén visszatér az eredeti film legendás dallamait megalkotó német zeneszerző, Harold Faltermeyer. A Top Gun: Mavericket 2019. július 12-én mutatják be az amerikai mozik. Előtte azonban már idén nyáron találkozhatunk Tom Cruise-zal, hiszen a magyar filmszínházakba augusztus 2-án érkezik a Mission: Impossible franchise legújabb, hatodik felvonása, az Utóhatás.


(via The Hollywood Reporter)