Megkönnyezte a filmje sikerét Matt Damon

A Cannes-i világpremieren öt percen át tapsolták a Spotlight rendezőjének új alkotását.

Bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon a Spotlight rendezőjének, Tom McCarthynek az új filmjét, amelyet a közönség ötperces álló ovációval fogadott. A premieren természetesen a főszereplő, Matt Damon is megjelent, és láthatóan elérzékenyült a tapsvihar miatt.

A megtörtént eset (az amerikai Amanda Knoxot egyik Erasmusos lakótársa megölésével vádolták az olasz hatóságok, pedig ártatlan volt) által inspirált Stillwaterben a Damon által alakított férfi Marseilles-be utazik, mivel lányát (Abigail Breslin) gyilkosság vádjával letartóztatták. Az elszántan küzdő férfi megismerkedik egy helyi nővel, aki segít neki, de ezt leszámítva sokkal több az akadály, amit le kell küzdenie.

Cannes-ban nem szokás a vetítések után beszédet intézni a közönséghez, de McCarthy kivételt tett, és megköszönte a fogadtatást, hozzátéve, hogy a francia és az európai filmművészet óriási hatással volt rá.

A filmmel kapcsolatban a kritikusi beszámolók kiemelik az újonc Lilou Siauvaud teljesítményét, aki Damon karakterének fogadott lányát alakítja, de sokan már a színész negyedik Oscar-jelölését is valószínűsítik (korábban a Good Will Hunting, az Invictus és a Mentőexpedíció kapcsán került díjközelbe.)

via: Variety