Meglepő kulisszatitkok ismert romantikus vígjátékokból

Ciki pillanatok Emma Stone, Anne Hathaway és Steve Carell életéből.

1. Emma Stone és Ryan Gosling a Kaliforniai álom (La La Land) előtt az Őrült, dilis szerelemben mutatták meg, hogy ők korunk tökéletes filmes szerelmespárja. A párhuzamosan több zátonyra futott kapcsolat történetét bemutató romantikus vígjátékban a két színész eljátssza a Dirty Dancing híres emelős táncjelenetét, aminek a forgatása drámába torkollt. Emma Stone-nak hétéves korában volt egy komoly gimnasztikai balesete, amiben mindkét karja eltörött, de azt hitte, hogy ezen rég túltette magát. Egészen addig, amíg Ryan Gosling fel nem emelte a magasba. A színésznő teljesen összeomlott, visszamenekült a lakókocsijába, ahol a Labirintus című filmet nézte zokogva, így végül testdublőrrel vették fel a jelenetet.

 

 

2. A Harry és Sally című romantikus vígjáték legtöbbet emlegetett jelenete az, amikor Meg Ryan egy étkezdében hatalmas orgazmust imitál a megdöbbent Billy Crystalnak. “Meg Ryan kétszer-háromszor megcsinálta a jelenetet, de nem éreztem elég erősnek - mesélte a rendező, Rob Reiner. - Biztos zavarban volt a stáb miatt. Ezért fogtam magam, és megmutattam neki, hogy mire gondolok. Leültem, és verni kezdtem az asztalt, miközben kiabáltam, hogy ‘igen, igen, igen!’. Mikor végeztünk, ránéztem Billyre, és akkor esett le, hogy ‘hogy az anyám előtt szemléltettem, milyen egy hatalmas orgazmus.’” A rendező édesanyja ugyanis színésznő és jazz énekes, és ő is szerepelt a filmnek ebben a jelenetében. Ez volt az utolsó filmes jelenése, remélhetőleg nem emiatt.

 

 

3. Amikor 2005-ben kijött a 40 éves szűz, üdítő kivételnek hatott az amerikai vígjátékok között. A néhol infantilis poénok ellenére nagyon ügyesen vegyítette a drámát a humorral, és amellett, hogy nagyokat lehetett rajta nevetni, komoly emberi pillanatokat is ügyesen elkapott. A stúdió viszont először nem igazán értette, mi sül majd ki ebből, és az első hét után leállították a forgatást. “Megnézték az első felvételeket, és azt mondták, hogy úgy nézek ki, mint egy sorozatgyilkos - mesélte utólag a főszereplő, Steve Carell. - Nem értették, hogyan lesz ebből vígjáték.” Szerencsére sikerült az ügyet elsimítani.

 

 

4. Jason Segel a Lepattintva (Forgetting Sarah Marshall) főszereplőjeként mutatta meg, hogy nála viccesebb, nagy kutyaszemekkel epekedő hősszerelmes kevés akad a vásznon. A színész a szerephez a saját életéből is bőven merített, mivel a forgatókönyvet is ő jegyzi. A film elején látható pucér szakítás vele is megesett, mikor a barátnője felhívta, hogy épp hazaért repülővel, és szeretne hozzá felugrani. “Gondoltam, tudom, mire megy ki a dolog, így meztelenül vártam a lakásban - mesélte a színész. - Csakhogy ő azzal nyitott, hogy beszélnünk kell, amit aztán a szakítás követett.”

 

 

5. A szende és botránymentes életet élő Anne Hathaway pályája egyik legcikibb pillanatát a Szerelem és más drogok forgatásán élte át. “Az egyik jelenetben le kell dobnom magamról a ballonkabátot, ami alatt nincsen semmi. Azt hittem, hogy forog a kamera, pedig csak próbáltunk, így tényleg ledobtam a kabátot, és teljesen feleslegesen pucérkodtam egy csomó ember előtt.”

 

 

6. A kilencvenes évek egyik nagy közhelyes, de klasszikus vígjátéka az Aludj csak, én álmodom! (While You Were Sleeping). A film sokáig Kómás srác néven futott, így a két forgatókönyvírót egész Los Angeles-ben kómás srácokként emlegették. Végül egy zeneszerző barátjuk segített rendes címet adni a filmnek, amiben Sandra Bullock a kor romantikus hősnőjeként tündökölhetett.

 

 

Forrás: Buzzfeed és Giphy