Megrázó fotót mutatott Gerard Butler a leégett malibui házáról

Az űrből is látszó, gigantikus kaliforniai erdőtűz a Doctor Strange rendezőjének otthonát is elpusztította.

Napok óta erdőtűz pusztít Kaliforniában: több ezer tűzoltó próbálja megfékezni az űrből is látszó lángokat, 29 ember meghalt, sokan eltűntek, és százakat kellett kitelepíteni a legveszélyeztetettebb térségekből, ahol házak ezrei váltak lakhatatlanná. Utóbbiak közé tartozik a 300 sztárja, Gerard Butler is, akit szintén evakuáltak, és csak most térhetett vissza malibui házához – vagyis inkább a háza üszkös romjaihoz.

A 48 éves színész a hivatalos Twitter-oldalán számolt be arról, mennyire szomorú látványt nyújt most Kalifornia, de köszönetet mondott az éjt nappallá téve dolgozó tűzoltóknak, és arra biztatta követőit, támogassák mindenben a Los Angeles-i tűzoltóságot: 

Visszatértem a malibui házamba evakuálás után. Szívfájdító idő jár most Kaliforniára, de lenyűgöző a tűzoltók rendíthetetlensége, bátorsága, és áldozatkészsége. Köszönöm @LAFD! Aki tudja, támogassa ezeket a bátor férfiakat és nőket a SupportLAFD.org címen!

Sajnos Butler nincs egyedül a szörnyű veszteségével. A Doctor Strange rendezőjének, Scott Derricksonnak szintén porig égett a háza, amikor az erdőtűz elérte Thousand Oaks térségét.

Derrickson is kitett a Twitterére pár képet a porig égett otthonáról, és köszönetet mondott a barátainak, akiknél átmenetileg meghúzhatja magát:

Csak egy gyors frissítést írok most, mert nem tudok szó nélkül elmenni amellett, mennyire eláraszt a hihetetlen szeretet és támogatás. Köszönöm mindenkinek, aki üzenetet küldött nekem, és köszönet annak a több tucatnyi tucatnyi embernek, aki felajánlott nekünk egy helyet. Áldottak és hálásak vagyunk, hogy biztonságban lehetünk, és ennyire szeretnek bennünket!

Valószínűleg más hollywoodi sztártól is várható még sajnos hasonló szívfájdító fotó a közösségi oldalakon, kitelepítették ugyanis a kaliforniai otthonából Guillermo del Torót, Kim Kardashiant és Alyssa Milanót is. Korábban a Limp Bizkit frontembere, Fred Durst és a banda gitárosa, Wes Borland számoltak be arról, hogy a zenekar felszerelése is megsemmisült, mert egy olyan épületben tárolták ezeket, amit szintén elért a pusztító erdőtűz. (via Consequenceofsound.net)