Megszólalt a Johnny Deppet helyettesítő Mads Mikkelsen

Miben lesz más az alakítása, és mit gondol azokról a körülményekről, amelyek közepette megkapta a Legendás állatok és megfigyelésük 3-ban Gellert Grindelwald szerepét? Többek közt ezekről beszélt a dán színész egy új interjúban.

Miután november végén hivatalosan is bebizonyosodott, amit addig csak pletykáltak a szerepcseréről, Mikkelsen először szólalt meg az ügyben.

„Hát az lesz a legnagyobb különbség, hogy most már én játszom a figurát.

De a viccet félretéve, ez valóban trükkös lesz. Még dolgozunk rajta, hogy is lehetne megoldani. Kell ugyanis, hogy legyen valamiféle híd aközött, amit Johnny csinált, és aközött, amit én. Ugyanakkor a saját képemre is kell formálnom” – mondta a színész az Entertainment Weeklynek.

„A lényeg, hogy találjunk kapcsolódást a karakter korábbi verziójához, hogy ne különüljön el teljesen attól, ami már olyan mesterien ki lett dolgozva”

– tette hozzá. Mikkelsent arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy meglehetősen sajátságos körülmények között kapta meg a szerepet. (A dolog előzménye ugyanis, hogy a filmet gyártó stúdió, a Warner felkérte Deppet, hogy önként adja vissza a munkát, miután a bíróság ellene döntött abban a perben, amit egy brit pletykalap ellen indított, amiért azok volt felesége, Amber Heard állításaira alapozva egy korábbi cikkükben „nőverő”-nek titulálták – a sztárról tehát hivatalosan is ki lett mondva, hogy bántalmazó.)

Mikkelsen a Vészkijárat című 2006-os svéd filmben és Johnny Depp Grindelwaldként. Forrás: CineMax és InterCom

 

„Az egyik nézőpontból a szerep rendkívül jó és érdekes, ugyanakkor megrázóak az előzmények, és nagyon szomorúnak tartom a dolgot. Mindkettejüknek csak a legjobbat kívánom. Ezek nagyon szomorú körülmények, és remélem, hogy hamarosan mindketten visszaülnek a nyeregbe, és továbblépnek” – jelentette ki a dán sztár, akit legközelebb a Még egy kört mindenkinek című Oscar-gyanús dán alkotásban láthatunk.

Ami a harmadik Legendás állatok filmet illeti, arról annyit lehe tudni, hogy 2022 júliusára lőtték be a premierjét, és már javában tart a forgatás. Johnny Depp-pel egészen pontosan egy jelenetet rögzítettek, mielőtt elküldték, de a menesztése nem akasztotta meg a munkálatokat, hiszen a film többi szereplőjével (például a főszereplő Eddie Redmayne-nel, Katherine Waterstonnal vagy Jude Law-val) ebben az időszakban is folyamatosan forgattak angliai helyszíneken.


(via NME)