Megszólalt a sorozaterőszakoló producer felesége

Georgina Chapman divattervező, Harvey Weinstein összetört neje hét hónappal a történtek után, most először adott interjút.

A Vogue magazin újságírójának kérdésére a nő elmondta, hogy mit sem sejtett férje mocskos ügyeiről. Chapman elismerte, hogy nagyon naiv volt, és a botrány kirobbanásakor megalázva és összetörve érezte magát: megdöbbentő, de a történtek miatt öt hónapon keresztül egyáltalán nem mutatkozott nyilvánosan.

„Arra gondoltam: ki vagyok én, hogy odakint parádézzak, miközben mindez zajlik?

És még mindig nagyon-nagyon kemény.

A minap is épp mentem fel a lépcsőn, és meg kellett állnom, mert olyan érzésem volt, mintha az összes levegőt kiszívták volna a tüdőmből” – mesélte a szerencsétlen asszony.

Weinstein és a divattervező, a Marchesa divatmárka alapítója 2007-ben házasodtak össze, de a nő pár nappal azután, hogy kiderült, férje szexuális ragadozó, elhagyta – válóperük jelenleg is folyamatban van. A jövendőbeli expárnak két gyermeke van: 7 és 5 évesek.

Harvey Weinstein és Georgina Chapman. Forrás: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/Getty Images

 

„Vannak pillanatok, amikor dühöngök, vannak, amikor össze vagyok zavarodva vagy épp hitetlenkedem.

És vannak percek, amikor egyszerűen csak sírok a gyerekeim miatt.

Milyen lesz az életük ezek után? Mit fognak mondani nekik az emberek? Természetes, hogy szeretik az apjukat. Elviselhetetlen ez a helyzet” – mondta Chapman, aki azt is elárulta, hogy amikor a férje elleni első vádak nyilvánosságot kaptak, öt nap alatt 4-5 kilót fogyott, mert folyamatosan hányt a stressz miatt.

„Minden kavargott bennem. És nagyon nehéz volt döntést hozni, mert az első cikkek még olyan ügyekről szóltak, amelyek jóval azelőtt történtek, hogy megismertem volna. De amikor egyre több mindenki jött elő a történetével,

rá kellett jönnöm, hogy nem egyedi esetekről volt szó, és ki kell lépnem ebből, és kimentenem a gyerekeket is”

– árulta el a nő.

„Azt gondoltam, jó házasságban élek. Szerettem az életemet. Harvey csodálatos társ volt: egy barát, egy bizalmas, akire mindig támaszkodhattam. Valóban nehéz ember, de most már egyszerűen nem tudom, hogy mit gondoljak. Nincsenek válaszaim, csak kérdéseim” – tette hozzá Chapman.

Harvey Weinstein. Forrás: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

 

Harvey Weinsteint tavaly október óta mintegy hetven nő (köztük híres színésznők) vádolta meg a szexuális visszaélés valamilyen formájával, a kényszerítéstől kezdve a molesztáláson és zaklatáson át a nemi erőszakig.

Miközben az egykor nagyhatalmú producer mindent tagad, és azt állítja, minden esetben kölcsönös beleegyezésen alapuló szexről volt szó, a londoni, a Los Angeles-i és a New York-i rendőrség is nyomoz utána, és várhatóan hamarosan a vádemelés is megtörténik.


(via BBC)