Megszólalt Milla Jovovich lebénult kaszkadőre

A Kaptár – Utolsó fejezet forgatásán súlyosan megsérült Olivia Jacksonnak sokáig voltak rémálmai. Most pereli a film rendezőjét (egyúttal Jovovich férjét) és a producereket is.

Jackson 2015 szeptemberében sebesült meg az utolsó Kaptár film forgatásán, amire az utolsó pillanatban ugrott be egy másik, lesérült kaszkadőr helyett, miközben arra várt, hogy elkezdődjenek a Wonder Woman munkálatai, amelyben szintén dolgozott volna. A kaszkadőrnek – aki korábban a Mad Max – A harag útjában és A galaxis őrzőiben is forgatott veszélyes jeleneteket – a motorozás volt az egyik specialitása, és egykori thai boksz versenyzőként is különösen alkalmas volt a feladatra.

Aznap viszont, amikor a baleset történt, nem azt a harcjelenetet vették fel vele, amit a stáb már hetek óta próbált, hanem egy teljesen más szekvenciát, amibe őt nem avatták be előtte. A szóban forgó jelenetben egy teljes sebességgel száguldó motor és egy szintén csúcssebességgel közeledő, kránnal (kameradaruval) felszerelt furgon robogott egymás felé, miközben a motoron természetesen Jackson ült.

Az első pár próba jól ment, aztán amikor a kaszkadőr harmadjára élesben is megcsinálta a mutatványt, állítása szerint a tudta nélkül változtattak néhány kulcsfontosságú dolgon – ennek eredményeként pedig a kameraman nem emelte fel idejében a kránt, ami így telibe kapta Jackson bal karját és vállát, illetve a fejét. A nőt a baleset után azonnal kórházba szállították, ahol egy ideig mesterséges kómában tartották.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

TRINITY 007 with @thomaskettner_official. Shot between 2015-2018

Olivia Jackson (@oliviathebandit) által megosztott bejegyzés,

Olivia Jackson túlélte a tragédiát, de csak számos lelki és fizikai sérülés árán. A kamera letört egy darabot az állából, így szabadon maradtak a fogai, ezenkívül több ideg is megsérült a gerincében, a bal karját pedig amputálni kellett a könyöke fölött. És ez még nem minden: teste jobb fölső negyede teljesen lebénult, ahogy az arcának egy része is, az egyik szemében pedig olyan szinten károsodtak az idegek, hogy örökre renyhe marad, és a pupillája sem képes tágulni.

„A baleset hatalmas befolyással van az életem minden egyes területére, a testem olyan károkat szenvedett, amiket nem lehet helyrehozni.

Az életem minden egyes pillanatában fájnak az idegeim” – mondta Jackson a The Hollywood Reporternek adott interjúban. A fizikai fájdalmak mellett a kaszkadőrnek gyakran vannak rémálmai is. „A legmélyebb, legsötétebb, legsúlyosabb hallucinációk és rémálmok törnek rám, egyik a másik után. Olyan élők, olyan igaziak, hogy tényleg azt hiszem, mindez megtörténik velem” – mesélte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I love little Mojo even more than she loves neck scratches

Olivia Jackson (@oliviathebandit) által megosztott bejegyzés,

Az egykori szakember rehabilitációjának része, hogy újra elkezdett edzeni, például kickboxolni. Lelki fájdalmát pedig úgy enyhíti, hogy önkéntesmunkát vállalt egy lovas központban, ahol demenciában szenvedő idősekkel foglalkoznak. Továbbá meditál is, ami a fájdalomcsökkentésben is sokat segít neki. A kaszkadőr ezenkívül a múlt héten beperelte A Kaptár – Utolsó fejezet rendezőjét, Paul W.S. Andersont, producerét, Jeremy Boltot és a produkció mögött álló, Tannhauser Gate Inc, Impact Pictures és Bolt Pictures nevű gyártó cégeket.

Ügyvédjével azt akarják elérni, hogy teljes anyagi kártérítést kapjon a még mindig tartó gyógyulási folyamatában (mivel a Kaptár franchise több mint egymillió dollárt kaszált a mozikban, lesz miből fizetni). Van azonban, amit semekkora kártérítés sem tud enyhíteni. „Az egyik legnehezebb dolog, hogy örökre elveszítettem azt az életet, amit szerettem.

Tudom, hogy soha többé nem fogok tudni dolgozni. Pedig teljes szívemből szerettem a munkámat”

– mondta Olivia Jackson.


(via The Hollywood Reporter)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu