Megtörte a csendet Jennifer Lopez az Oscaron való mellőzése kapcsán

A színész-énekesnő hetekig tartó hallgatás után a talkshow-királynő Oprah Winfrey-nek beszélt az Oscarral kapcsolatos érzéseiről.

Miután 2019. szeptember elején bemutatkozott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, majd még abban a hónapban hivatalosan is bemutatták a világ mozijai, A Wall Street pillangói című, Jennifer Lopez szereplésével készült film nemcsak anyagilag lett sikeres, de elterjedt az a narratíva, miszerint J.Lo abszolút Oscar-esélyes alakítást nyújt, és minden bizonnyal kap majd egy jelölést a sztriptíztáncosból rendhagyó Robin Hooddá avanzsáló hősnő megformálásáért.

Amikor azonban idén januárban kihirdették a jelölteket, Lopez nem volt benne a legjobb mellékszereplőnő kategóriában, a Scarlett Johansson (Jojo nyuszi), Florence Pugh (Kisasszonyok), Kathy Bates (Richard Jewell balladája), Margot Robbie (Botrány) és Laura Dern (Házassági történet) alkotta névsorban. (Végül Laura Dern vihette haza a trófeát.)

„Szomorú voltam. Igen, egy kicsit szomorú voltam, mert nagyon fel volt építve az egész. Sok cikk született, és olyan sok pozitív visszajelzést kaptam (sokkal többet, mint karrierem során bármikor korábban), és benne volt a levegőben, hogy »nominálni fogják, meg fog történni, őrültek lennének, ha nem tennék«. (…) Aztán upsz, mégsem jelöltek. Az egy kicsit csalódás volt” – mondta J.Lo Oprah Winfrey-nek.

„A csapatom legtöbb tagja pedig már 20–25 éve velem van, és szerintem ők is nagyon reménykedtek, és nagyon akarták, szóval kicsit azt is éreztem, hogy cserben hagyom őket” – vallotta be a sztár. „De rájöttem, hogy igazából nincs szükségem a visszaigazolásra.

Azért csinálom ezt, mert szeretem. És nincs szükségem erre a díjra ahhoz, hogy tudjam, hogy elég jó vagyok”

– tette hozzá Jennifer Lopez, aki azért a Golden Globe-on és az Independent Spirit Awardson kapott jelölést, a Los Angeles Film Critics Association Awardson pedig díjat is nyert. És persze az Oscar-mellőzöttség nem vette el a kedvét semmitől: hamarosan egy Marry Me című romkomban láthatjuk Owen Wilson és Sarah Silverman oldalán.


(via IndieWire, Uproxx)