Megvan a főszereplője Spielberg West Side Storyjának

Több ezer színészt és táncost hallgattak meg az elmúlt hónapokban New York-, Los Angeles-, Miami- és Puerto Rico-szerte – és végre megtalálták az új Tonyt.

A Leonard Bernstein zenéjére Arthur Laurents és Stephen Sondheim által írt 1957-es színpadi musical legújabb filmes verziójának (avagy az 1961-es filmverzió remake-jének) forgatókönyvét a Pulitzer-díjas Tony Kushner (Angyalok Amerikában, Lincoln, München) írta, a producerek Steven Spielberg mellett Kevin McCollum (Jeffrey – Valami más, Bohém élet) és Kristie Macosko Krieger (Kémek hídja, A Pentagon titkai) lesznek, a rendezést pedig szintén Spielberg vállalta magára.

West Side Story (1961) Forrás: port

 

A West Side Story újráját a direktor régóta tervezgeti (mi is többször írtunk már róla), az elmúlt hónapokban nagy erőkkel folytak az előkészületek, és most végre bejelentették a férfi főszereplőt: Tonyt, a Rakéták vezetőjét nem más fogja játszani, mint Ansel Elgort, akit többek közt a Csillagainkban a hibából és a Nyomd, Bébi, nyomd!-ból ismerhetünk.

Az eredeti Broadway musicalt annak idején hat Tony-díjra jelölték, amiből kettőt meg is nyert, a filmverzió pedig 11 Oscar-jelölésből tízet váltott díjra: ezzel a mai napig a legtöbb Oscarral büszkélkedő filmmusical. Ha tehát valaki remake-elni próbálja a művet, az tényleg nem lehet más, mint Spielberg – de még neki is fel kell kötnie a gatyáját. A forgatás 2019 nyarán kezdődik.

Ansel Elgort a Nyomd, Bébi, nyomd!-ban. Forrás: InterCom

 

A West Side Story egyébként egy modern Rómeó és Júlia-történet, amely eredetileg az ötvenes évek New Yorkjában játszódik, ahol két utcai banda, a Puerto Ricói-i bevándorlókból álló Cápák és a fehér amerikai fiatalokból álló Rakéták csatázik egymással. Mikor a Rakéták egykori tagja, a bandavezér legjobb barátja, Tony beleszeret a Cápák vezetőjének a húgába, Mariába, kitör a gyalázat, és a felfokozott érzelmek különféle látványos zenés-táncos és énekes jelenetekben kulminálódnak.


(via Variety)