Megvan a Margot Robbie-féle Barbie film rendezője

Az Oscar-jelölt Noah Baumbach és kétszeres Oscar-jelölt szerelme, Greta Gerwig kezdett el dolgozni a projekten.

Baumbachot olyan filmek forgatókönyvíró-rendezőjeként ismerhetjük, mint A tintahal és a bálna, a Margot az esküvőn vagy a Frances Ha. Utóbbinak az alkotó élettársa, Greta Gerwig színésznő is társírója volt – ő 2017/2018-ban első önálló rendezésével, az általa írt Lady Birddel robbant be (mindkét poszton Oscar-nominációt érdemlően). A hírek szerint a páros együtt írja a most alakuló Barbie mozi scriptjét, míg a direktori feladatokat Gerwig vállalja majd magára.

A Mattel kultikus játékfigurája alapján készülő nagyjátékfilmnek a korábbi tervek szerint Anne Hathaway, illetve Amy Schumer lett volna a címszereplője, de végül tavaly októberben már Margot Robbie-t hozták kapcsolatba a projekttel, aki idén januárban hivatalosan is megerősítette részvételét a filmben, amelynek nemcsak sztárja, hanem az egyik producere is lesz.

Greta Gerwig és Noah Baumbach. Forrás: Ron Adar / FilmMagic / Getty Images

 

A hányatott sorsú mozi egyébként már évek óta készülőfélben van, és a főszereplőkön kívül rendezőt (az Anyák elszabadulva direktorát, Alethea Jonest A rém és a Wonder Woman filmek alkotójaként ismert Patty Jenkins váltotta), sőt még stúdiót is cserélt (tavaly a Sonytól a Warnerhez került), ennek megfelelően a premierjét is eltolták párszor.

A Barbie az eredeti koncepció szerint arról szól, hogy a Barbielanden élő egyik babát kirúgják a többi Barbie közül, mert nem elég tökéletes. Mivel ez a sztori nyilván jobban működött volna akár a szabálytalanabb szépségű Anne Hathawayjel, akár a szabad szájú, testesebb komikával, Amy Schumerrel, mint a tökéletes, szabályos, valóban egy igazi Barbie baba külsejével bíró Margot Robbie-val, a stúdió most minden bizonnyal a szokatlan hangvételű függetlenfilmes alkotókkal, Baumbach-hal és Gerwiggel próbál egy kis eredetiséget csempészni a filmbe. Hogy sikerül-e nekik, 2020. május 8-án derül ki.


(via The Hollywood Reporter)