Megvan az új Mátrix főszereplője?

Bennfentes információk szerint a Warner Bros filmstúdió Michael B. Jordant akarja főszereplőnek a Mátrix új verziójában, a forgatókönyvírást az Alfák megalkotójára, Zak Pennre bíznák.

A Warner Bros, amely az eredeti filmet is leforgatta, a Hollywood Reporter szerint belevágott minden idők egyik legnépszerűbb sci-fije, a Mátrix új verziójának előkészületeibe. Jól értesült informátorok szerint a filmstúdió valami hasonló módon kívánja bővíteni a Mátrix-univerzumot, ahogyan a Disney és a Lucasfilm a Star Wars franchise-ot kezeli. Az első lépéseket Zak Pennre bíznák, aki többek között az Alfák és az X-Men - Az ellenállás vége forgatókönyvét is írta.

Az első Mátrix-filmet 1999-ben mutatták be a Wachowski - nővérek (akkor még fivérek) Keanu Reeves főszereplésével. A mozi minden idők 13. legjobb sci-fije lett: hatalmas közönség-és kritikai sikereket ért el, négy Oscar-díjat is bezsebelt, igaz, mindet technikai kategóriákban. Kapott két folytatást is, de az igazi áttörés csak az első Mátrix-szal sikerült.

Arról sajnos még nem szólnak a hírek, hogy a rebootban Reeves is szerepet kapna-e, illetve hogy a Wachowski-nővéreket is bevonnák-e a film előkészületeibe. A Hollywood Reporter úgy értesült, hogy Michael B. Jordan nyitott lenne a szerepre.

Reeves egy korábbi interjúban elmondta: szívesen részt venne a franchise következő részében, de csak akkor, ha a Wachowski – nővérek is benne lennének a forgatásban: "Nekik kellene megírni és rendezni is. És akkor meglátjuk, hogy alakulna a sztori.”