Megvan Pókember új főellensége

Jake Gyllenhaallal tárgyalnak a Pókember: Hazatérés 2. egyik fontos szerepére.

Lassan annyi szuperhősfilm készül, hogy egyre kevesebb az olyan hollywoodi színész, aki még egyikben sem szerepelt. Jake Gyllenhaal a legújabb, aki csatlakozhat a Marvel-univerzumhoz, hiszen éppen arról folynak tárgyalások, hogy ő játssza el a tavaly rebootolt Pókember folytatásának főgonoszát, Mysteriót.

Pókember: Hazatérés. Forrás: InterCom

 

Az eredetileg Quentin Beck névre hallgató férfi kaszkadőrként dolgozott, és mikor ő lett a legjobb a szakmájában, bogarat ültettek a fülébe, hogy ezekkel a képességekkel megölhetné Pókembert, és ő léphetne a helyébe. Beck – immár Mysterio néven – el is kezdett dolgozni az ügyön, készített egy Pókember-ruhát, és a szuperhősnek álcázva magát betört egy bankba, hősünk azonban elkapta. Szabadulása után Mysterio szövetkezett Dr. Oktopusszal, Keselyűvel, Homokemberrel, Elektróval és Kravennel, így megalakult a Baljós Hatos, azzal a céllal, hogy bosszút álljanak Pókemberen.

Azt még nem tudni, a film cselekménye mennyiben egyezik majd a képregényfüzetekben olvasottakkal. A karaktert mindenesetre korábban, a Sam Raimi által rendezett Pókember-filmekben Bruce Campbell formálta meg, aki mindhárom moziban feltűnt egy-egy kisebb szerepben, hogy aztán a tervezett negyedik részben már főgonoszként bukkanjon fel – az a film azonban végül nem valósult meg.

Az egyelőre cím nélküli, Pókember: Hazatérés 2. munkacímen futó folytatást 2019. július 5-én mutatják be az amerikai mozik. Gyllenhaalon kívül ismét látható lesz benne a címszerepet alakító Tom Holland, Jacob Batalon (Ned) és várhatóan Zendaya (M.J.) is.


(via Independent, Marvel-Land)