Megvédi fia a gyerekmolesztálással vádolt Woody Allent

Moses Farrow szerint apja ártatlan, és éppen Mia Farrow követett el bántalmazást.

Woody Allen és Mia Farrow jelenleg negyvenéves örökbefogadott fia egy hosszú blogposztban (A Son Speaks Outitt olvasható) fejtette ki, hogy a lány és Mia Farrow állításai ellenére a rendező valójában nem erőszakolta meg másik örökbefogadott gyermekét, Moses húgát, Dylan Farrow-t. Sőt: éppenséggel pont az anya viselkedett manipulatívan, és bántalmazta őket fizikailag.

„Féltve őrzöm a magánéletem, és egyáltalán nem vágyom nyilvános figyelemre” – indokolta Moses a cikkben, miért hallgatott eddig. „De a hihetetlenül pontatlan állításokra és az apám, Woody Allen ellen irányuló támadásokra tekintettel úgy érzem,

nem maradhatok tovább csendben, hiszen folyamatosan egy olyan bűncselekménnyel vádolják, amit valójában nem követett el”

– tette hozzá.

Woody Allen. Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images

 

A terapeutaként dolgozó Moses Farrow-t még gyerekkorában Dél-Koreából fogadta örökbe Mia Farrow, majd amikor Allennel összejöttek, a rendező 1991-ben szintén adoptálta a kicsit. Moses 14 éves volt 1993-ban, amikor Mia Farrow és a még csak 7 éves Dylan részéről először felmerültek az apját gyerekmolesztálónak beállító felvetések.

Az állítások egy eldurvuló gyermek-elhelyezési vita közepette kerültek elő (mivel a gyerekek közös örökbefogadó szülei, Mia Farrow és Woody Allen között időközben megromlott a kapcsolat), és zajlott is hatósági nyomozás az ügyben, melynek során arra jutottak, hogy nem indítanak eljárást Allen ellen, aki egyébként folyamatosan tagadta a vádakat.

Dylan és Mia Farrow. Forrás: Ben Gabbe / Getty Images for Time

 

Dylan Farrow viszont szintén továbbra is ragaszkodik a maga igazához, és 2014-ben, már felnőttként nyílt levelet írt a dologról a New York Timesnak, és tavaly ősszel a #MeToo kampány során ismét előjött vádjaival. Most azt reagálta Moses állításaira, hogy nem szép tőle, hogy kétségbe vonja egy felnőtt nő szavait, és rákeni az egészet az édesanyjukra (egyes vélemények szerint Mia Farrow tanította be Dylannek az arról szóló történetet, hogy az apja megerőszakolta – a szerk.), aki pedig mindig is nagyon támogató volt velük.


(via Independent)