Mel Gibson rendezi a következő Halálos fegyvert

Richard Donner a halála előtt bízta Gibsonra a rendezést.

November 13-án  Londonban An Experience with Mel Gibson címmel közönségtalálkozót tartottak a színész-rendezővel, ahol váratlanul bejelentette, hogy ő rendezi a Halálos fegyver ötödik részét. A korábbiak rendezője, Richard Donner tavaly júliusban halt meg 91 évesen, és akkor végérvényesnek tűnt, hogy a régóta tervezgetett utolsó részből nem lesz semmi – a hasonlóan várva-várt Kincsvadászok-folytatást is ezért vetették el, mert a szereplők Donner nélkül inkább nem csinálják meg.

Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Gibson így beszélt a rendezőről, számos további klasszikus (Omen, Superman, Összeesküvés-elmélet, Maverick, Szellemes karácsony) alkotójáról és hagyatékáról:

Az ember, aki az összes Halálos fegyver-filmet rendezte, nagy formátumú fickó volt. Már írta a forgatókönyvet, és elég jól állt vele, majd egy napon azt mondta nekem: Figyelj, kölyök, ha feldobom a talpam, te csináld meg. Mire én: Fogd be. De tavaly tényleg meghalt. Amikor megkért rá, nem mondtam semmit, de elmondta a feleségének, a stúdiónak és a producereknek is. Szóval én fogom rendezni az ötödik filmet.

A finoman fogalmazva is meglehetősen botrányos múltú Gibson egy ideig feketelistán volt Hollywoodban, majd visszatért, ám ironikus módon színészként azóta leginkább gonosztevőket játszik, és a John Wick negyedik részében is láthatjuk majd. Rendezőként már többször bizonyította, hogy óriási tehetsége van hozzá (Rettenthetetlen, Passió, Apocalypto, A fegyvertelen katona), bár betegesen vonzódik az erőszakhoz, a kínzás és szenvedés bemutatásához – tulajdonképen könnyedebb filmet csupán egyet rendezett, Az arc nélküli embert, 1993-ban. De ha Donner bízott benne, Gibson biztosan nem fogja őt meghazudtolni.

Egyelőre ennyit tudunk a Halálos fegyver 5-ről, csak remélni tudjuk, hogy Danny Glover mellett a többi állandó szereplőt is láthatjuk majd, és Joe Pescit is sikerül (Az ír után) ismét visszacsábítani a reflektorok elé a kényelmes nyugdíjas pihengetésből.

(Forrás: Independent)