Mel Gibson tagadja, hogy antiszemita megjegyzést tett Winona Ryderre

Az eset még egy kilencvenes évekbeli partin történt, de a színésznő most felelevenítette egy interjúban. A színész közleményben reagált.

„Ez száz százalék hazugság. Hazudott róla már egy évtizeddel ezelőtt is, amikor beszélt róla a sajtónak, és most is hazudik róla”

– olvasható az utóbbi években a (saját maga által) megtépázott renoméja helyreállításán dolgozó Gibson nyilatkozatában. Winona Ryder egyébként nemrégiben a The Sunday Timesnak mesélte el újra az esetet (amit még 2010-ben már a GQ magazinnal is megosztott), arra a kérdésre válaszolva, tapasztalt-e valaha antiszemitizmust a szórakoztatóiparban.

„Egy zsúfolt partin voltunk az egyik jó barátommal. Mel Gibson pedig egy szivarral a szájában

azt kérdezte a barátomtól, akiről kiderült, hogy meleg, hogy »várj csak, akkor én most megkapom az AIDS-et?« Aztán valahogy szóba kerültek a zsidók, mire ő hozzám fordult: »de te nem vagy gázkamraszökevény, nem igaz?«”

– mesélte a színésznő, aki azt is elmondta, hogy Gibson később megpróbált bocsánatot kérni. Ezt a tényt ugyanakkor a színész szóvivője szintén tagadja. „Megpróbálta megkeresni sok évvel ezelőtt, hogy szembesítse a hazugságaival, de ő nem állt szóba vele” – állítja a kegyvesztett sztár közleménye.

Forrás: John Phillips / Getty Images és Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Winona Ryder egyébként azóta reagált Gibson tagadására is. „1996 körül én és a barátom, Kevyn Aucoin voltunk a fogadó felei ennek a gyűlöletbeszédnek.

Mindez azóta is élénk és fájdalmas emlék a számomra.

Csak a tetteinkért való felelősségvállalás útján javulhatunk meg, és csak ez vezethet egymás tiszteletéhez, és én minden jót kívánok neki ehhez az egész életen át tartó utazáshoz” – olvasható Ryder ellenközleményében.

Mel Gibson egyébként már 1991-ben is tett meleggyűlölő megjegyzéseket egy spanyol újságban, arról a 2006-os esetről pedig, amikor az őt ittas vezetésért előállító rendőrrel szemben élt antiszemita gyűlöletbeszéddel, hangfelvétel is készült. A „gázkamraszökevényes” eset újbóli felemlegetését követően a színészt kirakták a Csibefutam című animációs film tervezett második részének a stábjából.


(via The Guardian)