Mennyire lesz menő Fekete Özvegy a saját filmjében? Mit tervez a Disney a Jégvarázs 2 után?

Min dolgozik épp a Pixar? Mikor jön már a Szikla és Emily Blunt Indiana Jones-paródiája? Itt van minden, amit tudni kell a hétvégi D23 Expóról!

A hétvégén a kaliforniai Anaheimben rendezte meg a Disney a rendszeres nyári expóját, a D23-at. A The Walt Disney Company vezetősége direkt ehhez az eseményhez időzített számos Disney-, Pixar-, Marvel- és Star Wars-filmes bejelentést. A Csillagok háborúja-univerzum újdonságait már összeszedtük ebben a Port-cikkben, most következzék tehát minden más!

Forrás: Marvel / The Walt Disney Company

 

  • A D23 Expón debütált az első poszter a részben Budapesten készülő Fekete Özvegy-filmhez. Ezen Scarlett Johansson mint Natasha Romanoff még orosz kémnőként feszít, de látható rajta a Stranger Things és az új Hellboy sztárja, David Harbour is, aki ezen a képen viseli először nyilvánosan Red Guardian (ő „a szovjetek Amerika kapitánya”) álarcát. A 2020. május 1-én mozikba kerülő film előzménysztori lesz, és azt mutatja be, milyen sötét titkai vannak Natashának a Bosszúállók megalakulása előtti időkből.
  • Vanda és Vízió saját sorozata, a VandaVision is kapott egy promóciós képet, amin pont úgy néznek ki, mint egy békés, amerikai kertváros kedves és dolgos lakói az '50-es években. A rajongók szerint ez az idilli kép természetesen csak a Skarlát Boszorkány fejében létezik, aki az erős valóságmanipuláló képességével kreált magának egy olyan univerzumot, ahol Vízió nem halt meg, így boldogan élhetnek együtt. Igaz, emellett arról is szólnak a pletykák, hogy a Marvel az '50-es évek amerikai kertvárosi hangulatát olyannyira komolyan gondolja, hogy a VandaVision félig-meddig egy takaros házban játszódó sitcom lesz, pont mint az Egyről a kettőre vagy az Egy rém rendes család.
  • A VandaVision (valamint a Loki) mellé újabb Marvel-tévésorozatok jönnek majd a Disney+ csatornára: saját szériát kap „a Marvel Batmanje”, Holdlovag (ezek szerint a Keanu Reeves főszereplésével készülő Moon Knight-mozifilm kamu volt?), a női Hulk és Kamela Khan, azaz Ms. Marvel, akiről itt a Porton is írtunk már korábban.
  • A 2020 márciusában mozikba kerülő Mulan rendezője, Niki Caro és a címszereplő harcos amazont alakító Yifei Liu nem győzte kihangsúlyozni, hogy az élőszereplős verzió egy nagyon látványos és akciódús, ugyanakkor nagyon érzelmes és bensőséges film lesz.
  • A Pixar all star-válogatottja új animációs filmet készít, Soul címmel. A rendező Pete Docter, aki az Agymanókért és a Fel!-ért is Oscar-díjat kapott (jelenleg ő a Pixar kreatív igazgatója is), a producer Dana Murray (ő is benne volt az Agymanók stábjában), a forgatókönyvet Kemp Powers (Star Trek: Discovery) írja. A misztikus-spirituális történet a retró hangulatú New Yorkban játszódik majd, a főszereplője pedig egy jazz zongorista karrierről álmodozó középiskolai zenetanár lesz – akinek a hangját és a fizimiskáját Jamie Foxx kölcsönzi majd. Az animációs filmnek biztosan kiváló lesz a zenéje, mivel olyan hírességek gondoskodnak majd a dúdolható dallamokról, mint Ahmir Questlove Thompson, Phylicia Rashad és Daveed Diggs, akiknek saját karaktereik lesznek a történetben, valamint a zeneszerző-énekes Atticus Ross és a Nine Inch Nails-es Trent Reznor.
  • A következő Pixar-mese az Onward lesz, ami 2020. március 6-án kerül majd a mozikba. A történet főhőse két XXI. századi, a modern világ jólétében ellustult elf tesó (eredeti hangjaik: Tom Holland és Chris Pratt), akik már régen nem egy olyan világban élnek, ami tele van szakállas varázslókkal és daliás lovagokkal, ezért igencsak szükségük van mások mágikus praktikáira ahhoz, hogy megtalálják az elveszett apjukat.
  • John Lasetter, a Pixar és a Disney kreatív igazgatója 2017-ben távozni kényszerült a posztjáról, miután szexuális zaklatási ügybe keveredett több női Disney-alkalmazottal, köztük Quincy Jones lányával, a Toy Story 4 forgatókönyvírójával, Rashida Jonesszal. Tavaly nyáron a távozó Lasetter helyét a Pixarnál Pete Docter vette át, a Disney Animation Studios élére pedig a Jégvarázs Oscar-díjas rendezője, Jennifer Lee került, aki gyökeres változást ígért a további Disney-mesék tekintetében. Az első fecske az idén novemberben mozikba kerülő Jégvarázs 2, amiben állítólag lesz egy meleg szereplő is, a látványvilágban pedig most már nemcsak a hó és a jég lesz hangsúlyos, hanem mind a négy őselem, vagyis a víz, a tűz, a föld és a levegő is.
  • A Disney következő, Jégvarázs 2 utáni saját rajzfilmje a Raya and the Last Dragon lesz, ami jövő novemberben kerül majd a mozikba. Az izgalmas és kalandos fantasy történet a délkelet-ázsiai szigetvilágba kalauzolja majd el a nézőt, ahol a címbéli hős, Raya egy csapat megátalkodott csirkefogóval és lókötővel kénytelen összefogni, hogy megtalálhassa a régi mesék legendás sárkányát, és felszabadíthassa szülőhelyét, Kumandra Királyságát a gonosz elnyomás alól. Vándorútja során szerencsére (vagy szerencsétlenségére?) összehozza őt a sors Sisuval, az emberi testben rekedt sárkánnyal (a karakter hangját az ismert énekesnő, Awkwafina kölcsönzi majd), akivel talán már lesz esélye a magányos harcokhoz szokott Rayának legyőzni a gonoszt.
  • A Pirates of the Caribbean és a Haunted Mansion után újabb közkedvelt Disneyland-látványosságból lett mozifilm: jövő júliusban kerül mozikba Dwayne Johnson és Emily Blunt új családi kalandfilmje, a Jungle Cruise, amit a készítők maguk is úgy írtak le, mint az Indiana Jones-filmek, A smaragd románca és az Afrika királynője mókás keveréke. A Szikla szokás szerint egy olyan figurát alakít, akinek a szája legalább olyan nagy, mint a bicepsze (ezúttal hajóskapitány lesz), Emily Blunt pedig egy legalább ennyire kemény kőből fából faragott dzsungeljáró kalandor, Dr. Lily Houghton bőrébe bújik majd. A D23 Expo résztvevői már láthatták az új trailert a hétvégén, reméljük, nekünk sem kell már rá sokat várni!

(via Indiewire)