Meryl Streep túltolta a gonoszkodást Az ördög Pradát viselben

Az Oscar-díjas színésznőt kikészítette, hogy karakterben kellett maradnia.

Tizenöt évvel ezelőtt mutatták be Az ördög Pradát viselt, ennek apropóján az Entertainment Weekly összetrombitálta a stábot egy közös nosztalgiázásra. Megszólaltatták a rendezőt, David Frankelt, és a színészeket is Anne Hathaway-től Emily Blunton át Stanley Tucci-ig. Meryl Streep, aki a Vogue legendás főszerkesztőjéről mintázott Miranda Priestlyt alakította, elmesélte, hogy a filmnek köszönhető, hogy felhagyott a method actinggel. (Ez az a színészi módszer, amelynek lényege, hogy a forgatás teljes ideje alatt meg kell próbálni karakterben maradni, illetve a megszokottnál jobban belehelyezkedni az ábrázolt figura lelkivilágába.)

A színésznő igyekezett végig olyan hűvösen és távolságtartóan viselkedni, mint a filmbéli Runway Magazine főszerkesztője, de nem nagyon élvezte a helyzetet. Amíg ő a lakókocsijában szenvedett egyedül, a kollégái kiválóan szórakoztak.

Borzalmas volt… Hallottam, ahogy nevetnek és buliznak. Teljesen depresszióba estem, de azzal vigasztaltam magam, hogy ez az ára annak, ha te vagy a főnök. Az volt az utolsó alkalom, hogy a Módszerrel próbálkoztam..."

Annyira azért nem lehetett goromba Streep, mert a nosztalgiázás közben Anne Hathaway és Emily Blunt is úgy nyilatkoztak, hogy az Oscar-díjas színésznő nem tűnt megközelíthetetlennek. Hathaway azt is elmondta, hogy működött Streep módszere, és példaként erre fel is hozott egy jelenetet. Amikor Miranda Priestly azt mondta neki, hogy „Te is pont olyan kiábrándító vagy, mint a többi buta lány”, Streep elérte, hogy abban a pillanatban tényleg érezze a nyomást, amitől az ő játéka is magasabb szintre emelkedett.

Via: Uproxx / EW