Mi az a tigris-pingvin?

Hát egy császárpingvin, akinek sárga alapon fekete csíkjai vannak, mert egy nősténytigris nevelte, és aki a világ legrosszabb kungfu mestere, de van egy ütős csapata. Itt a második film a népszerű sorozatból.

A Dzsungelbanda egy különleges szupercsapat, amely az őserdő különböző állatainak problémáit és rejtélyeit igyekszik megoldani. Tagjai: Maurice, a csíkos pingvin, Junior, az aranyhal, aki egyébként Maurice fogadott gyermeke, és szintén csíkos, Miguel, a gyermeteg lelkületű gorilla, Batricia a denevér, Gilbert, az agyas koboldmaki és végül, de nem utolsósorban Al és Bob, a két varangyos béka.  A kis csapat már megint megmentette a dzsungelt egy rakás idétlen páviántól, béke honol, egészen addig, míg Igor, az álnok koala újra fel nem bukkan.

Évekkel ezelőtt Igor ördögi terve, hogy felrobbantsa a dzsungelt, dugába dőlt, amikor szembekerült a Bajnokokkal, köztük Natashával, a tigrissel, aki felnevelte hősünket, Maurice-t és annak barátaival. és most bosszúra szomjazik. A Bajnokoknak és a Dzsungelbandának pedig szövetkezniük kell, hogy le tudjanak számolni vele. A Dzsungelbanda nem most került elő a bokrok mögül, a francia sorozat mintegy 200 országban fut vagy futott, korábban készült belőle egy 55 perces tévéfilmes verzió is 2013-ban, de ajándéktárgyak, könyvek és füzetek formájában is népszerű. És most itt a „rendes” mozifilm a David Alaux, Eric Tosti és Jean-Francois Tosti alkotóhármastól.

A Dzsungel-mentőakció nem egy Pixar film, más a humora, a képi világa és egyáltalán, az egész struktúrája, mint egy hollywoodi produkciónak - és természetesen jóval kisebb a költségvetése. Utóbbi persze látszik is, de ezt az alkotók számos kreatív ötlettel próbálták kompenzálni. Azon pedig ne akadjon senki ki, hogy mit keres ugyanazon őserdőben egy pingvin a Déli-sarkról, egy afrikai gorilla, egy ausztrál koala vagy egy dél-kelet ázsiai maki, mert ez a dzsungel egy mesedzsungel, és nem a National Geography különkiadása. Azért pedig külön plusz pont jár, hogy egy – pontosabban három – filmesnek volt mersze mindenki kedvenc cuki koaláit gonoszként beállítani!