Mi is megvigasztalhatjuk az Oscar-jelölésről lecsúszott magyar filmet

A Ruben Brandt, a gyűjtő című különleges animációs filmre a Magyarország leginspirálóbb történeteit díjazó Highlights of Hungaryn szavazhatunk.

A Highlights of Hungary-t idén hatodik alkalommal szervezik meg, független kezdeményezésként. A díjátadó kategóriák nélkül kutatja hazánk legkreatívabb, legegyedibb projektjeit, hogy a folyamat végső lépéseként a közönség kiválaszthassa saját kedvencét.

A tavalyi év legjobbjai közül egy tíz főből álló szakértő kurátori csapat állította össze a végső 55 projektet, az élet számos területéről: művészeti tevékenységet, szociális projektet, sportteljesítményt, irodalmi vonatkozású ötletet, mezőgazdasági, turisztikai és szociális kezdeményezést egyaránt találunk a jelöltek között.

Az idei listán is számos színházi és filmes vonatkozású nominált szerepel, a következők: Flesch Andrea jelmeztervező, a BP Underground Hip Hop film, a Nagyi Projekt, Köbli Norbert, az ÁBÁSÉ music, Csiszár Virág, Rév Marcell, Molnár Áron noÁr, a POKET zsebkönyvek, a Ruben Brandt, a gyűjtő, a Sztalker Csoport és a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Ruben Brandt, a gyűjtőnek egészen e hét keddjéig esélye volt az Oscar-jelölésre is, mert

szerepelt a legjobb egész estés animációs filmes kategória shortlistjén,

de végül nem került be az öt közé (helyette A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai – Lány a jövőből, a Ralph szétzúzza az internetet és a Pókember: Irány a Pókverzum mérkőzik a szobrocskáért).

A közönségszavazás január 11-től 28-ig tart, és a Highlights of Hungary honlapján lehet megejteni. A közönségdíjat, a különdíjakat és a kurátorok elismerését február 6-án, a fővárosi Katona József Színházban megrendezendő záróeseményen adják át. A Highlights of Hungary csapata pedig biztosítja, hogy ezek a történetek végigkísérnek majd bennünket az egész év során.


(via Kortárs PR)