Mi lett az öreg Luke zöld fénykardjával? Konteók spoilerezik el a még be sem mutatott Star Wars 9-et

Befutottak az első The Mandalorian-kritikák is: tévésorozat létére mozifilmes élményt nyújt, ez az a Star Wars, amire mindig is vártunk!

Már csak néhány hét illetve hónap, és végre megnézhetjük az idei év legjobban várt Csillagok háborúja-produkcióit, a The Mandalorian tévésorozatot (Disney+ premier: november 12.) és a Skywalker korát (magyarországi mozipremier: december 19.), nem csoda, hogy a külföldi filmes oldalakon szinte napi rendszerességgel bukkan fel valami Star Wars-téma. Most például az, hogy mi lett Luke zöld fénykardjával, illetve milyennek látták a The Mandaloriant azok a kiváltságos újságírók, akiknek a Lucasfilm már megmutatta egy zárt körű sajtóvetítésen.

Forrás: Lucasfilm / Disney+

A kritikusok leginkább amiatt dicsérték a The Mandaloriant, hogy nagyon erős a Star Wars-hangulata, külsőségeiben pedig simán hozza egy mozifilm színvonalát. A Screenrant szerkesztője, Mansoor Mithaiwala például ezt írta:

Ma reggel megnéztem közel 30 percet a The Mandalorianból. Tényleg hihetetlen! Olyan, mint a filmek, hozza a Star Wars-életérzést, új koncepciót mutat be, és olyan rétegekbe megy le, amire az emberek már nagyon régóta vártak.  

 

Az ET Now munkatársa, Ash Crossan ezt írta a Twitterére:

27 percet már láttam a Mandalorianból, és tényleg sírtam! Nem mondhatok sokat, csak annyit, hogy tényleg ott voltam, tényleg megtörtént, és úgy éreztem, hogy EZ PISZKOSUL STAR WARSOS LETT!

 

Steven Weintraub, a Collider munkatársa két Twitter-posztban lelkendezett:

Ez az a Star Wars, amire mindig is vártam! Bár imádom a Skywalkerek történetét, új karaktereket is szerettem volna látni és új helyszíneket megismerni, amiket tényleg csak a tévésorozat formátum tud jól bemutatni. Alig várom az újabb The Mandalorian-epizódokat! És még egy dolog: a vetítés egy nagy teremben volt, nagy vásznon, így tényleg úgy nézett ki, mintha egy mozifilmet néztem volna. Világos, hogy a Disney+ szeretne minél több előfizetést, de bárcsak minden epizódot meg lehetne nézni a mozikban!

 

Drew Taylor, a Moviefone munkatársa ezt írta:

Wow! A Mandalorian egyszerűen csodálatos! Közel fél órát láthattunk, szerintem az első három epizódból összevágva. Akármit is gondolsz Nick Nolte karakteréről, a válasz igazi meglepetés lesz! Emellett az egész igen költségesnek látszott, biztos, hogy nem fukarkodtak semmivel, sem az űrhajókkal, sem a lényekkel, sem az effektekkel! Alig várom, hogy lássam a The Mandalorian teljes epizódjait!

 

 

 

Lindsey Bahr, az Entertainment Weekly kritikusa ezt írta:

Ma reggel megnéztem 27 percet a The Mandalorianból. Mindig nehéz értelmezni egy rakás nem összefüggő jelenetet, de az biztos, hogy [a sorozat] igen intenzív, meglepően sötét és nagyon drágának tűnik. Werner Herzogból pedig sosem lehet elég! 

 

Peter Sciretta, a Slashfilm alapító szerkesztője sem lógott ki a sorból a Twitter-bejegyzéseivel:

Közel 30 percet láthattam a The Mandalorian pilot epizódjából. Izgalmas visszatérésnek éreztem a régi trilógia idejébe. Olyan, mint egy vásznon pörgő film, egyáltalán nem sorozatszerű. Sok rejtély nem is derült ki a felvételek szándékos megvágásával. A zene viszont fantasztikus lett! Jó volt végre Davi Filonit [az animációs sorozatok atyját] élőszereplős filmen dolgozni látni. November 12-én van a születésnapom, a Disney+ premierjével fogok ünnepelni!

 

A B-filmekre specializálódott Scott Wampler sem fukarkodott a jelzőkkel:

Ismertek. Tudjátok, hogy nem ezzel keresem a kenyerem, és nem én vagyok a legnagyobb Star Wars-fan. De azt kell, hogy mondjam, a The Mandalorian-részletek KIB*SZOTTUL JÓK!

A The Mandalorian sorozat mellett Luke zöld fénykardja volt az, ami a héten leginkább lázban tartotta a Star Wars-rajongókat. Ezt a fegyvert annak idején ő szerelte össze magának A Jedi visszatér elején, ám eddig nem került elő az új trilógiában. Egyedül abban a visszaemlékezős jelenetben láthattuk, amelyikben a Jedi mester azon hezitált, leszúrja-e álmában a tanítványát, Ben Solót, akiről előre megérezte, hogy nem fog ellenállni a Sötét Oldal csábításának.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

A rajongók szerint a zöld fénykard megvan: Luke előrelátóan korábban elrejtette R2D2 titkos rekeszébe (ugyanoda, ahová akkor tette a fegyvert, amikor be kellett csempésznie Jabba rezidenciájába és a homokbárka fedélzetére). Így Rey megkaphatja majd a fegyvert R2-tól, amikor látszólag fénykard nélkül kell szembeszállnia a jégbolygón konspiráló, feltámadt Palpatine császárral. Aztán persze vagy így lesz, vagy nem... (via DigitalSpy & Screenrant)