Mi történt Michael Hutchence-szal?

Új dokumentumfilm készült az INXS énekeséről soha nem látott felvételekkel, többek közt a fiatalon elhunyt sztár egykori szerelme, Kylie Minogue magángyűjteményéből.

Különös módon ma már nincs olyan kultusza, mint például a szintén tragikus körülmények között elhunyt Amy Winehouse-nak, de Michael Hutchence a legnagyobb sztárnak számított, sőt, szexszimbólumnak és divatikonnak tekintették. Az 1977-ben Sydneyben megalakult INXS frontembere, énekese és dalszerzője hamar világhírű lett, és 1997-ben bekövetkezett haláláig – amit hivatalosan öngyilkosságnak minősítettek, de sokak szerint egy félresikerült szexjáték eredménye volt – a legnagyobbak közé tartozott. Most pedig az készített dokumentumfilmet az énekesről és arról a különös epizódról, ami mindent megváltoztatott az életében, aki nagyon, de nagyon közel állt hozzá és mindent tudott róla.

A dokumentumfilmekre specializálódott Dogwoof stúdió most hozta ki a Mystify: Michael Hutchence első trailerért, és a film rendezője nem más, mint az a Richard Lowenstein )Australian Made: The Movie, We're Livin' on Dog Food, Autoluminescent: Rowland S. Howard), aki annak idején nem csak az INXS és Hutchence szinte minden klipjét készítette, hanem annak az énekes főszereplésével készült Dogs in Space című nagyjátékfilmet is rendezte. A Tribeca Filmfesztiválon debütáló, majd Sydney-ben és Karlovy Varyban is játszott dokumentumfilm Hutchence sztárrá válásáról szól, és azt a kettősséget mutatja be, ami színpadi egója és magánélete között húzódott, de sokat foglalkozik az életét megváltoztató epizóddal is. Az énekes ugyanis akkori szerelmével, a dán szupermodell Helena Christensennel egy este Koppenhágában biciklizett, amikor lefékezett mellette egy taxi, és az autóból kiszálló sofőr minden előzmény nélkül eszméletlenre verte őt.

És Hutchence minden értelemben megváltozott, mert azon túl, hogy elveszítette a szaglását és nagyrészt az ízlelését, agresszívvá, kiszámíthatatlanná vált, és sokak szerint ekkor indult meg azon az úton, ami a halálához vezetett. A film azonban nem csak az énekes életének sötét oldalával foglalkozik, bemutatja magánéletének intim pillanatait számos olyan felvételen, amelyeket a nagyközönség még sosem láthatott. Ezek nagy része Hutchence korai szerelme, Kylie Minogue saját „videókönyvtárából” származik, és az énekesnő maga is megszólal a kamera előtt, akárcsak a sztár életének számos más fontos szereplője, de a látottak alapján az angol mozikba most október 18-án érkező Mystify: Michael Hutchence legfőbb erénye nem az, amit mondanak, hanem az, amit a már említett magánfelvételeken láthatunk.

Hutchence-ről egyébként már készítettek korábban is dokumentumfilmet, Michael Hutchence - The Loved One címmel 2005-ben.