Mia Farrow nem akarta, hogy lánya újra felemlegesse a zaklatási ügyet

A színésznő már inkább felejteni szeretett volna.

Dylan Farrow először 2014-ben vádolta meg nyilvánosan apját, Woody Allen rendezőt azzal, hogy a kilencvenes években, miután már szakítottak anyjával, Mia Farrow-val, egy látogatása alkalmával még gyerekként molesztálta őt. Az immár felnőtt Dylan a #MeToo kampány hatására 2017 decemberében ismét írt egy nyílt levelet a témában, amiben felrótta a mozgalom harcosainak, amiért megfeledkeztek Woody Allen zaklatási ügyéről.

Dylan és Mia Farrow. Forrás: Bruce Glikas / Contributor / Getty Images

 

„Csak azt akartam, hogy most már múljon el ez az egész. Nem akartam újraéleszteni a dolgot, hiszen borzalmas fejezet volt az életünkben mindannyiunk számára.

Ugyanakkor megértettem és tiszteletben tartottam az okot, amiért Dylan úgy érezte, szüksége van arra, hogy ő is részévé váljon a #MeToo mozgalomnak, és ismét hallassa a hangját” – nyilatkozta Mia Farrow a Time magazin szokásos éves Time 100 gáláján, ahol a világ száz legbefolyásosabb emberét hirdetik ki az előző évből.

A színésznő Ronan nevű fia egyébként egyike volt a kitüntetetteknek, hiszen ő volt az egyik újságíró, aki több éves munka során feltárta a szexuális ragadozó producer, Harvey Weinstein borzalmas ténykedését, ami elvezetett magához a #MeToo-hoz. Mia Farrow természetesen nagyon büszke a fiára, ahogy azokra a nőkre is, akik vallomásaikkal segítették a munkáját, de lánya bátorságát is dicsérte.

„Hallom magam, ahogy azt mondom neki: olyan büszke vagyok rád, olyan bátor vagy. Ugyanakkor meg összeszorul a gyomrom, mert tudom, hogy megint egy csomó rossz ember áskálódik majd emiatt ellenünk.

De akkor is: egyszerűen csak büszke vagyok rá”

– szögezte le a sztár.


(via Variety)