Michal Bay kezei közt akcióthriller lett a karanténból és a Covidból

A vírus mutálódott, a Covid-23-nak már 50 százalékos a halálozási rátája. A járványba világszerte több mint 110 millióan haltak bele. Amerikában a fegyveres erők folyamatosan járőröznek. A karantén 213. hetén egy fiatal nő és a szerelme nagy bajba kerül. Nézd meg a Songbird előzetesét!

Ahogy arról korábban már írtunk, a Covid által megihletett akciópápa a koronavírus miatt lezárt Hollywoodban forgatott found footage filmet, amelynek cselekményét a közeli jövőbe, 2024-be helyezte. Ezenkívül eddig nem sokat lehetett tudni a produkcióról, de a most nyilvánosságra hozott trailernek köszönhetően kitisztult a kép. Alapvetően egy, a Covid idejére tett Rómeó és Júlia sztoriról van szó.

„Ez a Rómeó és Júlia, csak itt a bejárati ajtó és a vírus választja el a szerelmeseket egymástól.

Ez egy disztópikus, félelmetes világ, ugyanakkor egy romantikus film is két emberről, akik együtt akarnak lenni, de nem tehetik” – nyilatkozta a film rendezője, Adam Mason (Michael Bay a Songbird produceri munkálatait végezte).

A Songbird forgatása egyébként július 8-án kezdődött, és mindössze 17 nap alatt lezavarták. A stábtagokat három külön csapatba osztották, és folyamatosan tesztelték őket, ezenkívül amit lehetett, maga a rendező csinált meg, például gyakran besegített az operatőrnek és a világosítónak. S habár most nyilvánosságra hozták a film első előzetesét, az még nem derült ki, mikor lesz a bemutató.

A Songbird főhőse egy Nico nevű biciklisfutár, aki a „frontvonalban” dolgozik, és immunis a vírusra (KJ Apa – Riverdale), és Sara nevű szerelme, aki súlyos helyzetbe kerül lakásában a karantén alatt, mivel valamiért egyszerre akarnak bejutni hozzá a súlyosan beteg szomszédok és a hatóságok erőszakos emberei, akik faltörő kost sem félnek használni. A Riverdale sztárján kívül a filmben olyan nevek is szerepelnek, mint Demi Moore, Bradley Whitford (Az elnök emberei), Alexandra Daddario (True Detective) vagy Peter Stormare (Fargo).


(via NME, Independent)