Michael Douglast is szexuális zaklatással vádolják: egy női beosztottja előtt maszturbált

A sztár szerint semmi ilyen nem történt 32 évvel ezelőtt, az egész egy nagy hazugság.

A 73 éves Michael Douglast is utolérte a Weinstein-ügy után elszabadult szexuális zaklatási botrányok sorozata: most azzal vádolják, hogy 32 évvel ezelőtt állítólag önkielégített egy női beosztottja előtt – írja az NME.com. Az évtizedekkel ezelőtti zaklatást ráadásul nem is a bulvárlapok hozták le elsőként, hanem két olyan patinás mozimagazin, mint a The Hollywood Reporter és a Variety.

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

 

A két újságban a meg nem nevezett alkalmazott azt mondta, Michael Douglas többször is cifrán káromkodott előtte, emellett szem- és fültanúja volt, ahogy a színész telefonon keresztül, vélogatott szidalmak közepette elküldi a fenébe az egyik barátját. A nő ezen felül azt is állítja, hogy Douglas önkielégített előtte, majd miután kirúgta, ellehetetlenítette a további hollywoodi karrierjét.

Michael Douglas hivatalos közleményben nevezte hazugságnak és kitalációnak a vádakat. Külön kiemelte: nagyon fájnak neki ezek a vádak, mert nem rejteget csontvázakat a szekrényben. Saját magát mindig is a nőmozgalmak lelkes támogatójának tartotta, és nagyon lesújtja, hogy ezeket a vádakat a családja is hallja, és nagyon kényelmetlennek érzi, hogy a gyerekeinek most úgy kell iskolába mennie, hogy ott azt hallják, az apjuk egy erőszaktevő, egy szexuális ragadozó.

Az Oscar-díjas sztár pár évvel ezelőtt akkor került ennyire a média kereszttüzébe, amikor egy félresikerült nyilatkozatában a sok orális szexre fogta a 2010-ben diagnosztizált torokrákját (korábban pedig azt pletykálták róla, hogy 1992-ben valójában nem is az embertelen mértékű dohányzása és alkoholfogyasztása, hanem a szexfüggősége miatt kellett kezeltetnie magát egy klinikán).