Minden korábbinál látványosabb trailert kapott a Legendás állatok 2!

Johnny Depp eszelősen jó a gonosz Grindelwald szerepében, de a Roxfortot is nagy élmény újra látni.

A napokban megjelent karakterposzterek mellé ma végre befutott a Warner véglegesnek szánt előzetese a novemberben mozikba kerülő Legendás állatok 2-höz, ami a Grindelwald bűntettei alcímet viseli. És hát az a helyzet, hogy Johnny Depp szinte lubickol az eszelős tekintetű, gonosz varázsló, Gellert Grindelwald szerepében – úgy látszik, jót tett neki, hogy végre nem Jack Sparrow kapitányt kell alakítania A Karib-tenger kalózai sokadik folytatásban.

Az biztos, hogy az új film minden szempontból emeli a téteket az első részhez képest, itt ugyanis már nemcsak néhány New Yorkban elkóborolt mágikus teremtmény kacagtatóan komikus összeterelése a tét, hanem bizony az emberek és a varázslók világának békéje! A történet ugyanott folytatódik, ahol a Legendás állatok... véget ért: bár az Egyesült Államok mágusai Göthe Salmander (Eddie Redmayne) segítségével elkapták az ördögi terveken dolgozó Gellert Grindewaldot, a feketemágust, megszökött, és egyre több aranyvérű varázslót állít maga mellé, miközben arról ábrándozik, hogy ő lesz a mágusok és a muglik világának teljhatalmú ura.

Mivel annak idején Grindewaldot szoros barátság fűzte a fiatal és jóképű Albus Dumbledore-hoz (akit ezúttal Jude Law alakít), a Roxfort oktatója összefog a habókos Göthe Salmanderrel, hátha együtt megfékezhetik Grindewald veszedelmes ámokfutását.

A fiatal Dumbledore professzoron és a Roxforton kívül persze sok más kapcsolódási pont is lesz még a Legendás állatokban az előző nyolc filmhez. Ott van például Zoë Kravitz karaktere, Leta Lestrange, aki gyaníthatóan rokona Bellatrix Lestrange-nek, de láthatjuk Naginit, az óriáskígyót is, aki itt még egyáltalán nem az az öregasszony, aki a Halál ereklyéiben ránk hozta a frászt! (via Geektyrant)