Mindenki gyűlöli a Spinédzserek-remake ötletét

Színészek és civilek is háborognak a közösségi médiában az újabb remake miatt.

A Jane Austen Emma című regényének laza adaptációjaként működő, Alicia Silverstone, Paul Rudd, Brittany Murphy és Stacey Dash főszereplésével készült tinifilm 2020-ban ünnepli bemutatásának 25. évfordulóját – és könnyen lehet, hogy addigra az újra is elkészül belőle, hiszen állítólag már dolgoznak rajta.

A remake a Paramount stúdió berkeiben készül, és Marquita Robinson forgatókönyvírót (Új csaj), producerként pedig a Girls Tripet író Tracy Olivert akarják bevenni a projektbe. A hírnek azonban egyáltalán nem örülnek a kultikus 1995-ös coming-of-age mozi rajongói, aminek a Twitteren adnak hangot.

Devon Sawa színész, a kilencvenes évek szívtiprója ugyan nem szerepelt a Spinédzserekben, de mivel az ő korosztályáról szól, nagy rajongója. „A Spinédzserek a kilencvenes évekről szól. A miénk. Hagyjátok békén.

Csináljatok egy olyan filmet a mai tiniknek, amiket a sajátjuknak tarthatnak.

Ne legyetek már ennyire lusták!” – írta ki a Casper és a Végső állomás sztárja a Twitterre.

Sawával pedig egész tömegek értenek egyet (az NME összegyűjtött jó párat a háborgó tweetek közül) – valaki egyenesen embertelen bűncselekménynek nevezi a dolgot. A legtöbben szintén azt vetik fel, hogy a film annyira a kilencvenes évekhez, annak divatjához, kultúrájához, sőt nyelvezetéhez kötődik, hogy nagyon rossz ötlet remake-elni. Páran felvetik, hogy inkább egy folytatást látnának szívesen. Csak egyvalaki állt humorral a helyzethez: szerinte Paul Ruddnak az újrában is szerepelnie kéne, hiszen semmit sem változott a külseje 1995 óta.


(via NME)