Mindent elmesélt az Aludj csak, én álmodomról a film egyik sztárja

Peter Gallagher hosszú és kifejezetten szórakoztató interjút adott a Vulture-nek, amiben sok egyéb mellett legendás szemöldökéről beszélt a legtöbbet.

A kilencvenes évek egyik legjobb romkomjában Gallagher ugyan nem a férfi főszerepet játssza Sandra Bullock oldalán, de az ő figurája az, aki beindítja az eseményeket. A színészt az Aludj csak, én álmodomon kívül olyan filmekben és sorozatokban láthattuk, mint a Szex, hazugság, videó, A játékos, a Rövidre vágva, Az ember, aki túl keveset tudott, az Amerikai szépség, A kismenő, A narancsvidék vagy a Kaliforgia.

A Vulture most készített egy hosszú interjút a sztárral, amiben A narancsvidék és Gallagher új sorozata, a Zoey's Extraordinary Playlist mellett a legtöbbet az Aludj csak, én álmodomról kérdezték – és indokolatlanul (?) sokat beszéltették a szemöldökéről. A riporter szerint ugyanis a színész hangsúlyos szemöldöke szinte külön életet él, és a film olyan híressé tette, hogy ha ráguglizunk, 4 milliónál is több találatot kapunk rá.

„Amikor gyerek voltam, a szám volt, ami a legtöbb gondot okozta. A kicsi arcomhoz képest ugyanis túl vastagok az ajkaim. Folyton vastagszájúnak csúfoltak. (…) Szóval ez az egész szemöldök dolog elég meglepő a számomra. Sőt: megdöbbentő. Már a legelső, rólam szóló kritikákban felmerült, hogy

biztos azért én szerepelek a filmben, mert nem kapták meg Brooke Shieldset, és őutána nekem van a legimpozánsabb szemöldököm Hollywoodban.

Én meg nem igazán értettem, hogy mi a baj a szemöldökömmel. De azóta már saját mítosza van” – ismerte el Gallagher.

Az interjúban azért szerencsére a szemöldökökön kívül másról is beszélgettek. A színész elmesélte például, mennyire élvezte a forgatást, ahol főleg Peter Boyle-lal és Jack Wardennel bandázott, és rengeteget röhögtek. Aztán egy újabb vicces fordulattal a sztárt arról kérdezték, hogy milyen kihívásokat rejtett magában, hogy egy kómás beteget kellett megformálnia (a sztori szerint Gallagher a játékidő nagyjából 80 százalékában kómában van). És kiderült, hogy a színész egyenesen erre a szerepre született, mert nagyon könnyen el tud aludni.

Forrás: InterCom

 

És ennek kapcsán persze azt is felfedték, hogy amikor a filmben a kómás Petert mutatják, akkor az őt alakító Gallagher, igazi method actorként, tényleg aludt. Ami nagy előny volt, mert valójában tényleg nagyon nehéz eljátszani egy alvó embert úgy, hogy az hiteles legyen, mert az embernek önkéntelenül is vannak olyan apró rezdülései, amik egy alvónak, pláne kómásnak nincsenek. A városi legenda szerint pedig a sztár olyan jó volt a szerepben, hogy még maga Martin Scorsese is megdicsérte.

„Nem tudom, hogy ez igaz-e, de azt a pletykát hallottam, hogy Martin Scorsese megnézte a filmet, és utána azt mondta: »váó, Gallagher jól hozta a kómát«.

Nem tudom, igaz-e, de rá fogom vésetni a síromra. Azt hiszem, a Twitter-es életrajzomba is bele kéne tennem. Biztos vagyok benne, hogy csak kitalálták, vagy csak én álmodtam. De hallottam valami ilyesmit. Szóval köszönöm, Martin! Tényleg aludtam! Örülök, hogy észrevetted!” – viccelődött a színész.

Az interjúból olyan érdekességek is kiderülnek egyébként az Aludj csak, én álmodomról, mint például az, hogy

eredetileg fordított volt a leosztás, és a főhősnő esett volna kómába,

és a férfi marad ébren, csak a filmesek attól tartottak, hogy az furán venné ki magát, és az emberek úgy éreznék, hogy a kómás nő után ácsingózó férfi zaklató (lásd például Almodóvar Beszélj hozzá! című filmjét).

Peter Gallagher mesélt egy kicsit partneréről, a szintén pályája elején álló Sandra Bullockról is. „Az volt az igazán lenyűgöző vele kapcsolatban, hogy milyen természetességgel kezelte azt a helyzetet, hogy a sok tapasztalt színész között elég fiatalon övé a vezető szerep. Abszolút magáévá tette az ezzel járó felelősséget, és közben nagyvonalú is volt. Nekem pedig megfordult a fejemben, hogy remélem, nagy sztár lesz belőle, mert remekül ért hozzá, hogyan bánjon az emberekkel, és nagyon ráérzett arra a pozícióra, amikor ő vezeti a társaságot” – nyilatkozta a színész.

Gallagher azt is elmesélte, hogy a filmben nem volt kaszkadőre, valóban ő esett be a sínek közé, és őt rángatta Sandra Bullock, amikor meg akarta menteni (eközben ráadásul egy kicsit oda is verte a fejét az egyik csapszeghez, de egy kis zúzódásnál szerencsére nem lett nagyobb baja). Végül a színész azzal lepte meg a riportert, hogy bevallotta: az eredeti vetítést követően egyszer sem nézte újra a filmet – azért emlékszik rá ennyire jól, mert mindenki annyira szereti, és olyan sokat idéz belőle.


(via Vulture)