Miről fog szólni a Volt egyszer egy Hollywood?

Quentin Tarantino készülő filmjének producerei eloszlattak egy súlyos félreértést.

Az Egyesült Államokban július 26-án, a magyar mozikban augusztus 8-án bemutatandó alkotással kapcsolatban az a legnagyobb rejtély, hogy pontosan hogy jelenik meg majd benne a cselekmény fő szála mellett a Sharon Tate gyilkosság, amit Charles Manson bandája követett el (a filmben a meggyilkolt színésznőt Margot Robbie, a pszichopata szektavezért Damon Herriman alakítja).

A rövid tartalomismertetőből annyi már kiderült, hogy a két főhős, a Rick Dalton nevű, fakuló fényű tévés westernsztár (Leonardo DiCaprio) és kaszkadőre, egyúttal barátja, Cliff Booth (Brad Pitt) Tate szomszédságában lakik, hőseink pedig megpróbálnak betörni a tévé után a filmiparba is. De hogy ebben a színésznő a segítségükre lesz-e, azt nem tudni – de David Heyman producer szerint ez nem is lényeges.

Leonardo DiCaprio a filmben. Forrás: InterCom

 

Sharon Tate meggyilkolásának ugyanis nem lesz különösebb jelentősége a filmben. A sztárt 1969. augusztus 9-én ölték meg – és sokkal inkább a dátum, az 1969-es év az, ami fontossá válik.

„Ez egy nagy félreértés, amit tisztázni kell. A film nem a Tate gyilkosságról fog szólni”

– mondta egy interjúban Heyman, akivel a társproducer, Shannon McIntosh is egyetért.

„A Volt egyszer egy Hollywood az ártatlanság elvesztéséről mesél, ami 1969-ben a Manson családdal vált egészen egyértelművé” – szögezte le McIntosh. A hatvanas évekre vált nyilvánvalóvá, hogy a hippi mozgalom nem olyan ártatlan, mint gondolták, és hogy a virággyerekek olyan szélsőségesen erőszakossá is válhatnak, mint Manson szektájának tagjai.

„Sharon Tate figurája az ártatlanságot, illetve az ártatlanság elvesztését szimbolizálja”

– tette hozzá Heyman.

Brad Pitt a filmben. Forrás: InterCom

 

A producerek azt is elmesélték, hogy a film leginkább a Dalton és Booth közti kapcsolatra koncentrál – arra a közös múltra, az egymás iránti hűségre, ugyanakkor a különbözőségükre is, ami összeköti őket. Ez egyébként egybecseng azzal, amit maga a rendező már az elején mondott: hogy Brad Pitt és Leonardo DiCaprio lesz a legizgalmasabb és legdinamikusabb sztárpár Paul Newman és Robert Redford kettőse óta.


(via IndieWire)