Mit csinál egy horrorrendező a karanténban?

  • PORT.hu

Mi mást? Horrorfilmet rendez. Ha csak ahhoz adottak a lehetőségek, akkor kisfilmet. Rémülj halálra az Annabelle 2. és a Shazam! direktorának rövid horrorján!

A svéd David F. Sandberg 2016-ban debütált Amikor kialszik a fény című horrorjával, aminek a megrendezésére azért kapott lehetőséget, mert Lights Out című 2013-as alkotása hatalmasat robbant a neten, miután benevezett vele egy horrorkisfilmes versenyre. Az Amikor kialszik a fényt követően (amit egyébként a napokban láthatunk a tévében is, itt olvasható az ajánlónk róla) Sandberg megrendezte az Annebelle 2. – A teremtést, majd a vicces szuperhősfilmmel, a Shazam!-mal bizonyíthatott.

A karantén üres óráiban azonban az alkotó – múzsájával, színésznőjével és feleségével, Lotte Lostennel együtt – visszatért a gyökereihez, és készített egy újabb rövid horrort Shadowed (Árnyékolva) címmel, amit saját bevallása szerint a Lights Out (2013) párdarabjának szánt.

A szűk háromperces kis rémremekben a főhősnő felfedezi, hogy a lakásában a valóságoson túl létezik egy árnyékvilág is, ami először egy ártalmatlan váza képében jelenik meg, aminek csak az árnyékát látja, de az események ezután természetesen eldurvulnak.

Sandbergnek egyébként van még egy csokornyi minimalista, no-budget minihorrorja, amelyek közös vonása, hogy mindössze pár perc hosszúak, nagyon kevés eszközzel, hétköznapi tárgyak bevetésével teremtenek sztorit és atmoszférát, és mindegyik valami frappáns alapötletre épül. Ezeket a rendező YouTube csatornájára kattintva érhetjük el. Érdemes!


(via Collider)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu