Mit hoz a július?

A Hihetetlen család és a Mamma Mia második része viszi majd a nyár legmelegebb hónapját, de mi inkább A Hangya és Darázsra vagyunk kíváncsiak, és lesz egy rakás gyerekfilm is.

Kezdjünk A hihetetlen család 2.-vel, és bár kicsit vakarjuk a fejünket, miért kellett annyit várni a nagyszerű első rész folytatására, de a film Amerikában remek kritikákat kapott, és nagyon sokan nézték meg, szóval örüljünk, hogy lesz. A történet szerint normális életet élő szuperhőseink megint kénytelenek egy kicsit hősködni, de most anyucira vár a világ megmentése, míg apuci otthon főz, takarít és vigyáz a gyerekekre. Az Egy burka, egy nadrág vidám, de felejthető francia multikulti komédia, és jó eséllyel a Haverok harca sem hagy bennünk mély nyomokat, pedig olyanok játszanak benne, mint Jeremy Renner és Jon Hamm, és felnőttek fogócskázásáról szól. A felejthető francia vígjátékok sorát gazdagítja a Papás babás, aminek főhőse bölcsődét nyit, hogy a csajának bizonyítsa, hogy felelős férfi lett belőle.

A Ramen shop – Ízek a múltból japán-szingapúri koprodukcióban készült életigenlő, kifinomult gasztrodráma, míg a Sodródás megtörtént eseményen alapuló akciófilm, amelynek hősei egy pusztító hurrikán után az óceán közepén találják magukat, és semmiféle segítségre nem számíthatnak. És persze nem múlhat el a nyár Dwayne Johnson, vagyis a Szikla nélkül, aki ezúttal egy Felhőkarcolóból menti ki a családját és számol le egy rakás terroristával – tisztára, mint egy Die Hard filmben. A Férfiak fecskében című angol vígjáték egy csapat pasiról szól, akik a szinkronúszásban találják meg a boldogságot, és ez nagyon aranyosan hangzik. És ahogy ígértük, még több gyerekfilm jön!

Kezdetnek ott van a Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció, amelyben a szörny család egy óceánjárón indul nyaralni, de ez valójában egy csapda! Ezt követi az Állati show című amerikai családi vígjáték, amiben egy kutya és egy póni csinálja a műsort, illetve egy német animációs vígjáték, a Luis és a Zűrlények, amiben három tengeri uborkára emlékeztető ufócska és egy kisfiú barátkoznak össze. A háromból kettő egész jónak hangzik. És persze ott a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, amiben megismerhetjük hőseink fiatalkori kalandjait is, és lesz egy rakás ABBA szám és sok tánc. Meg tengerpart, napfény, tömény giccs! Akkor már inkább A Hangya és a Darázs, ami ugyan a Marvel filmek között a könnyedebb kategóriába tartozik, de az első rész nagyon vicces volt, biztos ez is az lesz.

Garantáltan nem lesz vicces az Escobar, amiben Javier Bardem játssza a világ leghíresebb drogbáróját, aki először egy kicsit szimpatikus, ezért is szeret bele a Penelope Cruz által játszott újságírónő, aztán kezd megőrülni és embereket ölni. És végül, stílszerűen a Nyár című orosz film zárja a hónapot, amely a hatóságok által üldözött szovjet underground zenei színtérre emlékezik – és ami ma is több szempontból aktuális Oroszországban, és nyilván nem véletlen, hogy rendezője, Kyrill Szerebrennyikov ma már börtönben ül.